Kalender

Illustration av Stora salen

Symphonic Fantasies Stockholm

Lördag 9 juni 2012 kl 19:00-ca kl 21:00
Stora salen

KUNGLIGA FILHARMONIKERNA
Dirigent Andreas Hanson
Sångare ur Katarinakörerna
Stefan Lindgren piano
Värd Orvar Säfström

Valtonen Fanfare Ouverture
Shimomura Kingdom Hearts arr Valtonen/Wanamo
Kikuta Secret of Mana arr Valtonen
-Paus-
Mitsuda Chrono Trigger/Chrono Cross arr Valtonen/Wanamo
Uematsu Final Fantasy arr Valtonen
Extranummer:
Shimomura/Kikuta/Mitsuda/Uematsu Final Boss Suite arr Wanamo

Biljetter 290-320 kr. Pris ungdom (upp till 26 år): 210-240 kr.


Årets spelmusikkonsert med Kungliga Filharmonikerna

Snart är det dags för årets spelmusikkonsert med Kungliga Filharmonikerna; denna gång med fyra sviter med musik ur Final Fantasy, Chrono Trigger & Chrono Cross, Secret of Mana och Kingdom Hearts. Samtliga arrangemang framförs i och med denna konsert för första gången i Sverige. 

Konsertproduktionen Symphonic Fantasies har gjorts två gånger tidigare: dels med WDR:s radioorkester i Köln 2009 och i januari 2012 med Tokyofilharmonikerna i Tokyo. 

Symphonic Fantasies presenterar fyra spelserier som utmärker sig för sin starka och älskade musik. Samtliga presenteras i längre sviter (upp till 18 minuter långa), där arrangörerna i nära samarbete med tonsättarna själva valt ut teman och annat musikaliskt material. Stor vikt har också lagts vid att skapa en helhetsupplevelse, där programmet skall fungera både för inbitna fans och för den som första gången besöker en spelmusikkonsert. 

Nobuo Uematsus musik till den omfattande spelserien Final Fantasy är kanske dagens mest älskade och kända soundtrack. Final Fantasy är en sagovärld som levt och utvecklats under 25 år, och som musikaliskt omfattar en oerhörd bredd och variationsrikedom. Kungliga Filharmonikerna har tidigare presenterat flera konserter med musik ur serien och man har spelat in två cd med musik ur Final Fantasy

Chrono Trigger & Chrono Cross, utgivna 1995 respektive 1999, anses ännu idag vara några tidernas bästa spel – dess tematik kring resor i tiden verkar ständigt fascinera. Yasunori Mitsudas soundtrack till spelen har fått kultstatus och fortsätter att inspirera nya generationers musiker till remixer och coverversioner. Vi är stolta att kunna presentera Mitsuda som konsertens hedersgäst. Det finns möjlighet att träffa honom närmare vid årets Meet & Greet efter konserten

Secret of Mana kom ut 1993 och hyllades som ett mästerverk. Spelet var i själva verket den andra delen i den japanska serien Seiken Densetsu (Legenden om den heliga svärdet). Hiroki Kikutas musik till spelet skapar en unik atmosfär och sagostämning.

Kingdom Hearts är spelserien där karaktärer från Walt Disney möter legendariska personligheter från Final Fantasy i en äventyrsvärld! Den impressionistiska musiken av Yoko Shimomura har presenterats tidigare av Kungliga Filharmonikerna (bland annat vid konserten Sinfonia drammatica sommaren 2009). I denna svit ges Shimomuras eget instrument, pianot, stort utrymme i solistrollen.

Illustrationer: Till vänster bild ur Secret of Mana. Till höger bild ur Final Fantasy VII: Advent Children. Copyright Square Enix.

Mediapartner: LEVEL.

Symphonic Fantasies på Facebook

Medverkande

ANDREAS HANSON
Andreas Hanson studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 1987–93 var han elev i trumpetklassen och 1993-96 i dirigentklassen. 1990 anställdes han s...  Läs mer

ORVAR SÄFSTRÖM
Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för SVT:s Filmkrönikan, men han är verkligen en mång...  Läs mer

Hitta konsert

Klicka på ett datum för att öppna kalendern


Ti On To Fr
1 23
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 192021 22 23 24
252627282930

Varukorg och mina sidor

Prenumerera på nyhetsbrev

Biljettkontoret

Ord. öppettider: Mån-fre 11-18, lör 11-15, konsertdagen alltid öppet två timmar före konsert (dock tidigast kl 11).
Extra öppethållande i advent
söndagar 12-16 fram till 18 dec.
Tel: 08-50 66 77 88