Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Jens-Christoph Lemke


Stämledare och medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 1998.

Jens-Christoph Lemke är sedan 1988 stämledare i Kungliga Filharmonikerna och har tidigare haft liknande befattningar i Helsingborgs Symfoniorkester och i Det Kongelige Kapel (The Royal Danish Orchestra) i Köpenhamn. Han utnämndes till Årets filharmoniker 1988.

Med Kungliga Filharmonikerna har han bland annat framfört Richard Strauss Duett-concertino, Gubajdulinas Fagottkonsert och vid flera tillfällen Mozarts Fagottkonsert. Jens-Christoph Lemke är medlem i Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett,  med vilka han spelat en mängd konserter samt spelat in flera cd. Med kvintetten och Kungliga Filharmonikerna var han även med och uruppförde Christian Lindbergs Lightning Over Kythmos för blåsarkvintett och orkester.

Lemke är också verksam på tidstrogna instrument och har spelat i Drottningholmsteaterns orkester, Rebaroque, Svenska barockorkestern, Drottningholms barockensemble med flera. Han är flitigt verksam som kammarmusiker, bland annat vid Gubaidulina-, Schnittke-, Salonen-, Henze- och Martinsson-festivalerna i Stockholms Konserthus. Som gästlärare har han undervisat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid MMCK i Japan.

jens-christoph.lemke@konserthuset.se