Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Stefan Lindgren


Orkesterpianist sedan 2007.

Stefan Lindgren är sedan 2007 Kungliga Filharmonikernas orkesterpianist. Han hade åren 1993-2001 samma tjänst i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han studerade på pianosolistlinjen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1976–80 och erhöll diplom 1980. Han fortsatte därefter studierna vid Juilliard School of Music i New York 1981–83 där han tog ett Postgraduate Diploma.

Han har framträtt med de flesta större orkestrarna i Sverige och har gett en mängd pianoaftnar och kammarmusikkonserter både i Sverige och internationellt.  I Konserthuset har han vid ett stort antal tillfällen medverkat vid bland annat soppkonserter, Filharmoniker i närbild och inte minst tonsättarfestivaler. Senast vid Knussen-festivalen 2016 där han både framförde solostycken och ackompanjerade sopranen Claire Booth. Han har också gett helt egna lunchkonserter med musik av bland andra Chopin, Schumann och Skrjabin. Tillsammans med Kungliga Filharmonikerna har han medverkat som solist, bland annat i Franz Berwalds pianokonsert 2007 och i samband med Tonsättarfestivalen 2015 då han framförde Nadia Boulangers Fantasie variée för piano och orkester.

Stefan Lindgren är även tonsättare och har komponerat flera pianokonserter. Den senaste, Pianokonsert nr 4, uruppfördes 2012 av Helsingborgs Symfoniorkester med Lindgren som solist.

stefan.lindgren@konserthuset.se