Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Sommarmusiker 2018


Konserthuset Stockholm söker sommarjobbande musiker mellan 16 och 19 år till sommarsäsongen 26 juni-25 augusti.

Som sommarmusiker ger du och din ensemble konserter i Konserthusets foajéer under Sommaröppet. Det är fri entré till huset och turister och stockholmare kommer in för att titta på utställningar och gå guidade visningar. Sommarmusikerna ger fem konserter per dag för besökarna i våra foajéer.

  • Vi söker sex ensembler med 2-5medlemmar i åldrarna 16-19 år. Medlemmarna i ensemblen ska bo eller studera Stockholms Län.
  • De genrer som är aktuella är klassiskt, jazz samt folk- och världsmusik. Varje ensemble jobbar i ca tre veckor. Konserthuset är öppet varje dag kl 11-17.
  • Ensemblerna förväntas arbeta självständigt med repetitioner och konserter under sin tid i  Konserthuset. De ska också själva presentera sina konserter på såväl svenska som engelska.
  • En arbetsvecka består av en repetitionsdag och tre-fyra konsertdagar med fem kortare konserter per dag. Eftersom det är öppet varje dag förekommer också arbete på lördagar och söndagar.

Ansök så här

Skicka in en kort text om ensemblen där ni berättar om musiken ni spelar, vilken eller vilka genrer den passar in i och vilka instrument ni spelar. Vi vill också veta alla medverkandes namn, adress, födelsenummer, telefonnummer och mejladress. Det är också bra om ni berättar när ni kan arbeta under perioden 26 juni-25 augusti. Den 25 juni är utbildningsdag för de som ska arbeta under sommaren.
Skicka din ansökan till: sommarmusiker@konserthuset.se
Ansökningsperiod från den 1 mars fram till den 26 mars. Audition sker den 19 april. 

Ålder på medverkande

Ensemblen får söka sommarjobb som sommarmusiker om samtliga medlemmar har fyllt 16 år före första arbetsdagen och är max 19 år vid sista schemalagda arbetsdag.