Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se


Peter Apelgren + 600 barn

Sommaren 2015 målade konstnären Peter Apelgren tillsammans med hundratals barn på lägret Side by side by El Sistema. Nu kan du se ett urval av dessa tavlor på Konserthuset.

Allt startade på lägret Side by Side by El Sistema sommaren 2015 där Peter Apelgren målade tillsammans med hundratals lägerdeltagare. Inspirerad av mötet med dem tog Peter projektet vidare och nu kan du se ett urval av tavlorna på Konserthuset, i samband med ett konsertbesök eller på någon av de allmänna visningsdagarna. 

– Att arbeta och leka fram bilder med alla dessa fantastiska barn är bland det roligaste och mest givande jag någonsin gjort. Alla ska ha rätt att släppa fram sådana här känslor, säger Peter Apelgren.

Det blev nästan 40 målningar till slut. Ett urval av tavlorna visas på Konserthuset från och med 27 oktober, övriga målningar visas digitalt. Förhoppningsvis hittar konstverken köpare vilket skulle innebära att fler barn kan få möjlighet att delta i El Sistema. Bakom varje konstverk, som redan nu kan ses på El Sistemas hemsida, finns en berättelse om dess tillkomst.

Öppettider

Utställningen har öppet med fri entré 28 september-6 oktober och 9-12 oktober kl 14.00-17.00. Under perioden 27 september-12 oktober finns det möjlighet att se utställningen i samband med konsertbesök.

El Sistema

Konstutställningen sker i samarbete med El Sistema Södertälje. El Sistema är en världsomspännande rörelse som med musiken som verktyg ger barn och unga möjlighet att skapa sig en bättre tillvaro. Verksamheten grundades 1975 i Venezuela och finns i dag i 65 länder. Sedan hösten 2012 är Kungliga Filharmonikerna samarbetspartner åt El Sistema Södertälje, som förebilder och mentorer åt eleverna. 

El Sistema Sveriges webbplats, öppnas i nytt fönster

Pris:

Fri entré

Allmänna visningar

Det finns inga träffar för detta val