Sök på konserthuset.se

Dela vår dröm om nästa säsong

Detta år har inte liknat något som vi tidigare varit med om och världen som vi känner den blir kanske aldrig riktigt densamma. Ovissheten är stor, frågorna många, svaren få – men det är då som våra drömmar blir viktigare än någonsin. Som vi längtar! Efter musiken, och publiken.

Ur den kris som världen nu går igenom kliver också något vackert fram, nämligen den betydelse kultur och gemenskap har för oss människor. Vid våra nyinsatta livesändningar har kärleken till musiken förklarats på det mest enastående sätt av er som publik – vi är djupt berörda och mycket tacksamma över ert enorma gensvar! Vi vill också tacka för tålamod och stöd hela vägen genom vårens inställda program. 

Vår värld av musik

Den nya konsertsäsongen 20/21 är fylld av musikaliska höjdpunkter som vi hoppas att få dela med dig. Just nu kan du boka plats i någon av våra 20 olika konsertserier, alla med 25 procent rabatt jämfört med ordinarie biljettpris.

Vår egen orkester, Kungliga Filharmonikerna, står som vanligt i centrum tillsammans med sin chefdirigent Sakari Oramo, som under 20/21 gör sin sista säsong i den positionen. Det blir anledning till en riktigt fullmatad finalsäsong – med en fantastisk Sibeliusfestival som själva kronan på verket. Självklart finns som alltid mycket annat: jazz, musik för barn, orgel, kammarmusik…

Här presenteras alla konsertserier

Frågor och svar kring seriesäsongen 20/21

Förutsättningarna är annorlunda, och det finns många frågor inför kommande säsong. Nedan har vi samlat några av de vanligaste. 

Vågar jag verkligen boka en konsertserie när allt är så osäkert?

Ja, det gör du! Vi erbjuder i år öppet köp på hela serien. Du kan ångra dig och avboka hela din serie fram till och med en vecka innan den första konserten ska äga rum. Vi återbetalar hela beloppet.

Idén med konsertserier är trevlig. Men jag är 70 + och vet inte när jag kommer att kunna gå på konserter igen… Finns det någon lösning?

Ja, det gör det! Under säsongen 20/21 erbjuder vi helt fri avbokning av enskilda seriebiljetter fram till och med konsertdagen kl 12.00. Du kan alltså boka en hel serie, men enkelt avstå någon eller några av konserterna om du känner dig sjuk, orolig eller om myndigheternas rekommendationer skulle kvarstå. Du får då den delen av konsertseriebeloppet insatt på ett presentkort och kan använda pengarna till konsertupplevelser vid ett senare tillfälle – eller kanske till och med till ett serieköp säsongen därpå.

Hur kommer Konserthuset se till att mitt besök blir säkert?

Vi kommer att skapa en trygg miljö för dig som besökare genom att noggrant följa rekommendationer och riktlinjer. Vi kommer att ge tydliga anvisningar om hur vi bäst tar hänsyn till varandra i våra generösa foajéer, och vi kommer se till att det finns möjlighet till fysisk distans även i konsertsalarna. Samtliga rutiner kring entréer, garderober, serveringar och toaletter anpassas för att göra ditt besök säkert.

Läs här om hur Konserthuset skapar en trygg miljö

Just nu får ju konserter bara ges för max 50 personer. Hur kommer seriesäsongen att bli egentligen?

Det enkla och ärliga svaret är: vi vet inte. Det kommer att vara avhängigt utvecklingen och myndigheternas rekommendationer.

Vi är medvetna om gällande regelverk och att det i dagsläget inte har något slutdatum. Samtidigt innehåller våra serier ett utbud av konserter ända till och med juni 2021. Vi hoppas ju att någon gång inom denna säsongs tidsspann kunna återgå till en mer normaliserad verksamhet.

I denna komplicerade situation har vi tagit fram tillfälliga köpvillkor som underlättar för dig som vill kunna avboka hela eller delar av din serie. Självklart gäller full återbetalning för konserter som vi tvingas ställa in. För dig som vill dela vår dröm om framtida konsertupplevelser är en konsertserie 20/21 ett tryggt alternativ.

Hur hösten kommer att se ut beror på utvecklingen i samhället. Vi är stolta över vårt program och planerar för att kunna erbjuda dig ett utbud så nära utgångspunkten som möjligt, givetvis med full respekt för myndigheternas regelverk. Vi räknar med att behöva göra anpassningar, men avvaktar ännu om de närmaste veckorna kan medföra eventuella nya besked som påverkar på vilket sätt vi kan spela för dig.  

Oavsett vad som händer, så kommer vi att gå ut med kommunikation i god tid till samtliga kunder i respektive serie, och informera om vad som gäller för den närmaste perioden. Det är inte osannolikt att vi kommer att behöva arbeta några månader i taget med planeringen, och vi hoppas att du i så fall ska ha tålamod och fördragsamhet med detta. I varje läge kommer vi att göra vårt yttersta för att på bästa sätt leva upp till vårt uppdrag och till dina förväntningar, även om det blir förändringar.

Vad händer om konserter ändå blir inställda?

Tvingas vi ställa in konserter i din serie (exempelvis på grund av fortsatta restriktioner kring besöksantal) gäller full återbetalning av den delen av konsertseriebeloppet precis som tidigare. Du kan välja att få beloppet insatt på ett presentkort om du skulle föredra det.

Det är många serier att välja på – kan någon hjälpa mig med tips?  

Absolut! Våra säljare på biljettkontoret hjälper gärna till. Ring 08-50 66 77 88 under telefontiderna måndag–fredag kl 11.00–16.00, så får du guidning i utbudet. Du kan också mejla frågor till biljett@konserthuset.se

Hur köper jag enklast en serie?

Du kan självklart boka här på webben. Men om du hellre vill ha en personlig kontakt så finns det även möjlighet att köpa din konsertserie genom en säker kortbetalning per telefon på 08-50 66 77 88. Vi skickar sedan konsertbiljetterna till dig med post utan extra avgift.

***

Texten uppdaterades den 4 augusti 2020.