Sök på konserthuset.se

Dela vår dröm om nästa säsong

Denna vår har inte liknat något som vi tidigare varit med om och världen som vi känner den blir kanske aldrig riktigt densamma. Ovissheten är stor, frågorna många, svaren få – men det är då som våra drömmar blir viktigare än någonsin. Som vi längtar! Efter musiken, och publiken.

Ur den kris som världen nu går igenom kliver också något vackert fram, nämligen den betydelse kultur och gemenskap har för oss människor. Vid våra nyinsatta livesändningar har kärleken till musiken förklarats på det mest enastående sätt av er som publik – vi är djupt berörda och mycket tacksamma över ert enorma gensvar! Vi vill också tacka för tålamod och stöd hela vägen genom vårens inställda program. 

Nu blickar vi framåt och längtar efter den dagen då vi kan välkomna er åter till allt det fantastiska vi har förberett. Vi hoppas att det snart ska bli möjligt att åter få mötas i gemensamma musikupplevelser i vårt vackra konserthus.

Vår värld av musik

Den nya konsertsäsongen 20/21 är fylld av musikaliska höjdpunkter som vi hoppas att få dela med dig. Just nu kan du boka plats i någon av våra 20 olika konsertserier, alla med 25 procent rabatt jämfört med ordinarie biljettpris.

Vår egen orkester, Kungliga Filharmonikerna, står som vanligt i centrum tillsammans med sin chefdirigent Sakari Oramo, som under 20/21 gör sin sista säsong i den positionen. Det blir anledning till en riktigt fullmatad finalsäsong – med en fantastisk Sibeliusfestival som själva kronan på verket. Självklart finns som alltid mycket annat: jazz, musik för barn, orgel, kammarmusik…

Här presenteras alla konsertserier

Frågor och svar kring konsertsäsongen 20/21

Förutsättningarna är annorlunda, och det finns många frågor inför kommande säsong. Nedan har vi samlat några av de vanligaste. 

Vågar jag verkligen boka en konsertserie när allt är så osäkert?

Ja, det gör du! Vi erbjuder i år öppet köp på hela serien. Du kan ångra dig och avboka hela din serie fram till och med en vecka innan den första konserten ska äga rum. Vi återbetalar hela beloppet.

Idén med konsertserier är trevlig. Men jag är 70 + och vet inte när jag kommer att kunna gå på konserter igen… Finns det någon lösning?

Ja, det gör det! Under säsongen 20/21 erbjuder vi helt fri avbokning av enskilda seriebiljetter fram till och med konsertdagen kl 12.00. Du kan alltså boka en hel serie, men enkelt avstå någon eller några av konserterna om du känner dig sjuk, orolig eller om myndigheternas rekommendationer skulle kvarstå. Du får då den delen av konsertseriebeloppet insatt på ett presentkort och kan använda pengarna till konsertupplevelser vid ett senare tillfälle – eller kanske till och med till ett serieköp säsongen därpå.

Hur kommer Konserthuset se till att mitt besök blir säkert?

Vi kommer att skapa en trygg miljö för dig som besökare genom att noggrant följa rekommendationer och riktlinjer. Vi kommer att ge tydliga anvisningar om hur vi bäst tar hänsyn till varandra i våra generösa foajéer, och vi kommer se till att det finns möjlighet till fysisk distans även i konsertsalarna. Samtliga rutiner kring entréer, garderober, serveringar och toaletter anpassas för att göra ditt besök säkert.

Läs här om hur Konserthuset skapar en trygg miljö

Nu är ju allt inställt – kommer Konserthuset att kunna ge konserter inför publik i höst?

Det enkla och ärliga svaret är: vi vet inte. Det kommer att vara avhängigt utvecklingen och myndigheternas rekommendationer. Men vi planerar för det! Vi hoppas att så snart som möjligt få möta er här i huset i de musikaliska upplevelser som både ni och vi längtar efter.

Vi är stolta över vårt program för nästa säsong, och vi hoppas att kunna genomföra det så nära utgångspunkten som det går. Men vi följer utvecklingen noggrant och har en beredskap för att vi kan behöva göra förändringar.

Det kan t ex uppstå en situation där vi kan genomföra publik verksamhet, men kanske inte exakt som vi har planerat och presenterat, på grund av riktlinjer eller andra omständigheter. Då hoppas vi på din förståelse för att vi kan komma att behöva göra anpassningar vad gäller repertoar och medverkande, och kanske även på andra sätt.

Vårt löfte till dig är att vi i varje tänkbart läge kommer att göra vårt yttersta för att på bästa sätt motsvara förväntningarna även om det blir förändringar.

Vad händer om konserter ändå blir inställda?

Tvingas vi ställa in konserter i din serie (exempelvis på grund av fortsatta restriktioner kring besöksantal) gäller full återbetalning av den delen av konsertseriebeloppet precis som tidigare. Du kan välja att få beloppet insatt på ett presentkort om du skulle föredra det.

Det är många serier att välja på – kan någon hjälpa mig med tips?  

Absolut! Våra säljare på biljettkontoret hjälper gärna till. Ring 08-50 66 77 88 under telefontiderna måndag–fredag kl 11.00–16.00, så får du guidning i utbudet. Du kan också mejla frågor till biljett@konserthuset.se

Hur köper jag enklast en serie?

Du kan självklart boka här på webben. Men om du hellre vill ha en personlig kontakt så finns det även möjlighet att köpa din konsertserie genom en säker kortbetalning per telefon på 08-50 66 77 88. Vi skickar sedan konsertbiljetterna till dig med post utan extra avgift.