Sök på konserthuset.se

Podieassistent (vik)

Konserthuset Stockholm och Kungliga Filharmonikerna söker vikarie som podieassistent under spelåret 2019-2020.

Konserthuset Stockholm är ett av Europas ledande konserthus med en omfattande musikverksamhet på hög internationell nivå. Varje år presenteras ca 200 konserter i egen regi, de flesta av dessa med den egna symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Till detta skall läggas konserter med externa arrangörer samt andra aktiviteter som guidade visningar, föreläsningar och utställningar. Vidare hyrs Konserthusets lokaler ut till företagsevenemang som bolagsstämmor och liknande. En årligen återkommande händelse är Nobelprisutdelningen.

Som podieassistent är du en del av orkesteravdelningen, och arbetar dagligen i nära kontakt med de 105 musikerna i Kungliga Filharmonikerna. Din vardag och ditt mål är att tillsammans med podieinspicienten ge bästa möjliga service till medlemmarna i en av Europas främsta orkestrar, för att de tillsammans med dirigenter och solister skall kunna leverera konserter på högsta nivå.

I tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter ingår genomförande av podiedukning i samband med repe­titioner och konserter samt ansvar för musikernas podiematerial inklusive noter och skyddsutrustning. I tjänsten ingår även iordningställande av slagverksinstrument och pukor samt sedvanliga podieuppgifter i samband med genomförande av konserter.

Kungliga Filharmonikerna turnerar och gästspelar regelbundet både i Sverige och utomlands. Podiepersonalen ansvarar även under turnéer för orkesterns utrustning samt arbetar med praktiska uppgifter kring konserterna i olika konserthus.

För tjänsten krävs vana av att arbeta med scenkonstproduktion. Du behöver vara en god organisatör med ordningssinne och förmåga att behålla lugnet under press. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska, viss datorvana samt stort musikintresse. Arbetet kräver flexibilitet och en god social förmåga. I arbetsuppgifterna ingår många moment av handfast natur samt en del tunga lyft, varför du bör var praktiskt lagd och ha god fysik.

Arbetstiden är oregel­bunden och följer orkesterns schema med tjänstgöring både på kvällar och helger. Resor i samband med turnéer ingår, både nationellt och internationellt.

---

Anställningen är ett heltidsvikariat under perioden 2019-07-29–2020-06-14.

Tillträde den 29 juli 2019 eller efter överenskommelse.

Konserthuset Stockholm eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

---

För mer information om tjänsten kontakta orkesterchef Anders Linder
Telefon: 08-786 02 37 eller e-post anders.linder@konserthuset.se

Mejla din ansökan med bifogat CV senast 3 juni 2019 till podiet@konserthuset.se

Facklig företrädare Unionen: Eva Bjurenhed
E-post: eva.bjurenhed@konserthuset.se

Facklig företrädare för Teaterförbundet: Dan Blomqvist
E-post: dan.blomqvist@konserthuset.se