Sök på konserthuset.se

Rising Stars

Rising Stars, eller ECHO Rising Stars som det egentligen heter, är en unik möjlighet för unga musiker på uppgång inom den klassiska musiken att få framträda i några av musikvärldens främsta konserthus. Sedan 1995 har därför Rising Stars varit en viktig del av etableringen för många av dagens världsartister.

ECHO (European Concert Hall Organisation) är ett internationellt samarbete mellan 21 av Europas ledande konserthus, där Konserthuset Stockholm valts in som det enda konserthuset från Skandinavien. Nätverkets syfte är att främja professionellt utbyte, reflektion och göra gemensamma initiativ. 

Varje år nominerar respektive medlemshus en musiker på uppgång från sitt eget land till ECHO Rising Stars. Ur dessa väljs en handfull musiker ut som får den unika möjligheten att framträda i några av världens främsta konserthus. Konserthus Stockholm tar varje år emot dessa ECHO Rising Stars i en egen kammarmusikfestival på högsta nivå, kort och gott kallad, Rising Stars.

Säsongen 2019–20 representeras Sverige och Konserthuset av den uppmärksammade klarinettisten Magnus Holmander. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har medverkat som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts föreställningar Dollhouse och Genesis. För sin ”blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och sitt klangfulla djup” belönades han nyligen med Kungliga Musikaliska Akademiens nyinstiftade Blåsmusikpriset.

Mer om ECHO, öppnas i nytt fönster

Med stöd av EU:s kulturprogram.  

Konserter 2020

 • Genre: Kammarmusik

  Med den portugisiske ackordeonspelaren João Barradas.

  Fredag 13 mars 2020 kl 12.15
 • Genre: Kammarmusik

  Den tyska stråkkvartetten Goldmund Quartett.

  Lördag 14 mars 2020 kl 16.00
 • Genre: Kammarmusik

  Den nederländska violinisten Noa Wildschut.

  Lördag 14 mars 2020 kl 19.30
 • Genre: Kammarmusik

  Den tyske trumpetaren Simon Höfele.

  Söndag 15 mars 2020 kl 15.00
 • Genre: Kammarmusik

  Med den svenske klarinettisten Magnus Holmander.

  Söndag 15 mars 2020 kl 19.00