Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Kungliga Filharmonikerna

På dessa sidor presenteras Kungliga Filharmonikerna. Läs mer om orkestern, om dess ställning i musiklivet, om den spännande utvecklingen sedan 1902 och om vad som är på gång just nu.

Med över hundra konserter årligen och kreativ programsättning är det en orkester i ständig utveckling. Kungliga Filharmonikerna har förmodligen aldrig varit bättre än nu.

”En av världens bästa”

Med turnéer och uppmärksammade inspelningar har Kungliga Filharmonikerna befäst sin starka ställning. Med Sakari Oramo har man genomfört en rad framgångsrika turnéer.

Sakari Oramo chefdirigent

Finländaren Sakari Oramo är Kungliga Filharmonikernas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Genom hyllade skivinspelningar och uppmärksammade turnéer har man positionerat sig som en av världens främsta orkestrar.

Aktuellt på cd

Distant Light. Ny cd med Renée Fleming och Kungliga Filharmonikerna hyllas internationellt av kritiker.

Press

I denna avdelning finner du allmän pressinformation från Konserthuset. Här finns även länkar till de livebilder som vi tar vid de flesta konserter.

Det började 1902

Kungliga Filharmonikernas historia inleddes 1902. Följ den händelserika utvecklingen som lett fram till dagens topporkester. På bilden syns Antal Dorati, chefdirigent 1966–74, med Hötorget och Konserthuset i bakgrunden.

Toscanini-febern

Den legendariske italienske dirigenten Arturo Toscanini gästade orkestern och Konserthuset vid tre tillfällen på 1930-talet. Det utbröt Toscanini-feber i Stockholm. ”Han lät sin näsduk sakta falla för att illustrera den mjuka rytmen och karaktären i Debussys En fauns eftermiddag.”

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Alain Altinoglu dirigerar.

  Onsdag 21 mars 2018 kl 18.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Stjärnviolinisten Renaud Capuçon för första gången hos Kungliga Filharmonikerna.

  Torsdag 22 mars 2018 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Trumpetkonserten får sällskap av musik med Haydn-relation.

  Onsdag 28 mars 2018 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Unikt framförande av ovanligt verk.

  Torsdag 5 april 2018 kl 18.00