Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Om oss

Kungliga Filharmonikerna bildades 1902 och har sedan 1926 haft sitt hem i Stockholms Konserthus. Det blå Konserthuset vid Hötorget i centrala Stockholm är ett av Sveriges arkitektoniska mästerverk i en nyklassicistisk stil. Det invigdes i april 1926, skapat av arkitekten Ivar Tengbom under en expansiv tid i Stockholms historia.

Kungliga Filharmonikerna presenterar varje år över hundra konserter, fyllda av legendariska dirigenter och solister – och med kreativ programsättning är det en orkester i ständig utveckling. Kungliga Filharmonikerna har förmodligen aldrig varit bättre än nu.

Vad händer i dag?

Gå direkt till vår kalender och hitta din favorit bland hundratals konserter och andra aktiviteter. Du kan välja bland olika musikgenrer och typer av evenemang för att snabbare hitta det just du är intresserad av.

Kungliga Filharmonikerna

"En av världens bästa orkestrar." Ja, så har det sagts om Kungliga Filharmonikerna på senare år i internationell press. Upptäck orkestern du med! Läs om en 115-årig historia, hyllade inspelningar och turnéer och – inte minst – om var och en av våra 105 toppmusiker.