Sök på konserthuset.se

Ansökan 2022/23

Elva platser tillhandahålls för ansökan till 2022/23: flöjt, oboe, klarinett, fagott, horn, pukor/slagverk, violin (två platser), viola, cello och kontrabas. Ansökan skall vara inne senast den 17 januari 2022.

Ansökan

För mer information om kursen och för att komma till det elektroniska ansökningsformuläret, besök Luleå Tekniska Universitets hemsida Internationell orkesterakademi (öppnas i nytt fönster)

Ansökningshandlingar

Ansökningsrepertoar hittar du här. Inspelningen ska göras som video i hög kvalitet och konserten kan spelas in med eller utan pianist. Filen eller filerna laddas upp som en Youtube-video (antingen publik eller med nödvändigt lösenord bifogat) på denna sida (öppnas i nytt fönster). Sökande ombeds spela in samtliga orkesterutdrag i en upptagning och solokonserten i en annan. Vi rekommenderar att inspelningen sker med en extern mikrofon i ett rum som vare sig är kraftigt under- eller överakustiskt för bästa resultat.

Sista dag för att skicka in inspelningen är 1 februari 2022.

Sökande med godkända inspelningar kommer att kallas till ett andra test, som består av en provspelning. De sökande som gått vidare efter provspelningen rankas efter instrument. 

Grundläggande kunskaper i engelska rekommenderas.

Utöver godkända musikaliska spelprov är godkända formella behörigheter (se övriga behörigheter) också nödvändigt. Se länk under Övriga behörigheter. Sista dag för att skicka in dokumentation enligt kraven i länken nedan är 1 februari 2022.

Övriga behörigheter

Konstnärlig kandidatexamen i musik eller motsvarande förkunskaper.
Här kan du se hur du styrker meriter från högskolor utanför Sverige (öppnas i nytt fönster)

Den formella delen av antagningen och granskningen av formella behörigheter sker helt genom det svenska universitetsantagningssystemet, universityadmissions.se. Vi ber alla sökande noggrant studera nedanstående sida för att se vilka dokument universitetsantagningen kräver för att formellt godkänna en sökande. Vänligen notera att det inte räcker med att vinna provspelningen för att bli antagen. En godkänd granskning av de formella behörigheterna krävs också. 
Generella instruktioner kring antagningshandlingar (öppnas i nytt fönster)

Avgifter och avgiftsfrihet

Som svensk medborgare behöver du varken betala anmälnings- eller studieavgift. Du som inte är svensk medborgare måste antingen styrka din avgiftsfrihet eller betala anmälningsavgift. Sista datum för detta är 1 februari 2022. Mer information hittar du här (öppnas i nytt fönster).

Provspelningar

Provspelningarna hålls i Konserthuset Stockholm under mars/april. 

Frågor och ytterligare information

Vi meddelar alltid alla resultat. Har du inte hört något från oss före 17 februari 2022 vänligen kontakta oss. 

Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet
Malin Berg, utbildningsadministratör
admissiontestIOA@mailbox.ltu.se

Petter Sundkvist, examinator, professor orkesterdirigering
Petter.Sundkvist@ltu.se

Kungliga Filharmonikerna/Konserthuset Stockholm
Hermann Stefánsson, konstnärlig koordinator
Jonatan Samuelsson, producent
rspo.orch.acad@konserthuset.se
Tel: +46 8 786 02 15