Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Kungliga Filharmonikerna

På dessa sidor presenteras Kungliga Filharmonikerna. Läs mer om orkestern, om dess ställning i musiklivet, om den spännande utvecklingen sedan 1902 och om vad som är på gång just nu.

Med över hundra konserter årligen och kreativ programsättning är det en orkester i ständig utveckling. Kungliga Filharmonikerna har förmodligen aldrig varit bättre än nu.

Med turnéer och uppmärksammade inspelningar har Kungliga Filharmonikerna befäst sin starka ställning. Med Sakari Oramo har man genomfört en rad framgångsrika turnéer.

Finländaren Sakari Oramo är Kungliga Filharmonikernas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Genom hyllade skivinspelningar och uppmärksammade turnéer har man positionerat sig som en av världens främsta orkestrar.

Distant Light. Ny cd med Renée Fleming och Kungliga Filharmonikerna hyllas internationellt av kritiker.

I denna avdelning hittar du pressinformation från Konserthuset.

Kungliga Filharmonikernas historia inleddes 1902. Följ den händelserika utvecklingen som lett fram till dagens topporkester. På bilden syns Antal Dorati, chefdirigent 1966–74, med Hötorget och Konserthuset i bakgrunden.

Den legendariske italienske dirigenten Arturo Toscanini gästade orkestern och Konserthuset vid tre tillfällen på 1930-talet. Det utbröt Toscanini-feber i Stockholm. ”Han lät sin näsduk sakta falla för att illustrera den mjuka rytmen och karaktären i Debussys En fauns eftermiddag.”

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Ny föreställning med Martin Fröst och Kungliga Filharmonikerna.

  Torsdag 31 maj 2018 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Ny föreställning med Martin Fröst och Kungliga Filharmonikerna.

  Lördag 2 juni 2018 kl 15.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Musik från FINAL FANTASY och CHRONO TRIGGER/CHRONO CROSS.

  Lördag 9 juni 2018 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Vokalt

  Jenny Lind-stipendiaten Kine Sandtrø och tenoren William Davis Lind presenterar sig tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.

  Lördag 4 augusti 2018 kl 14.00