Kungliga Filharmonikerna

Med över 100 konserter årligen och kreativ programsättning är Kungliga Filharmonikerna en orkester i ständig utveckling. En av världens bästa orkestrar, har det sagts om Kungliga Filharmonikerna. Sedan pandemins utbrott 2020 har den digitala närvaron utökats enormt.

Turnéinbjudningar och skivrecensioner talar sitt tydliga språk. Gästande dirigenter och solister prisar orkestern för den höga nivån och många framhåller särskilt den ambitiösa och nyfikna attityden hos musikerna. Orkesterns stora filmarkiv på streamingtjänsten Konserthuset Play har också uppmärksammats internationellt; ”… an invigorating reminder of what a truly world-class band this is” (The Guardian, April 2020)

Under de extraordinära omständigheterna som följde på pandemins utbrott 2020 utökade Kungliga Filharmonikerna sin digitala närvaro enormt, med veckovisa livesändningar. Som en följd växte också biblioteket av filmade konserter på Konserthuset Play dramatiskt. 

De filmade konserterna ser du på Konserthuset Play.

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Det är på sätt och vis konserthuschef Stefan Forsberg som har skapat den här konserten med Kungliga Filharmonikerna och gästartister – men han vet ingenting om den.

  Lördag 15 juni 2024 kl 16.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Talang från Colombia leder Kungliga Filharmonikerna i bland annat en sällsynt konsert för två pianon och orkester av Mozart.

  Torsdag 8 augusti 2024 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  En kär tradition och folkfest med Nisse Landgren som gäst på sång och trombon.

  Söndag 11 augusti 2024 kl 14.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Den unga svenska sopranen Jessica Elevant sjunger Wesendoncklieder.

  Torsdag 15 augusti 2024 kl 19.00