Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Kungliga Filharmonikerna

Med över 100 konserter årligen och kreativ programsättning är Kungliga Filharmonikerna en orkester i ständig utveckling. En av världens bästa orkestrar, har det sagts om Kungliga Filharmonikerna.

Turnéinbjudningar och skivrecensioner talar sitt tydliga språk. Gästande dirigenter och solister prisar orkestern för den höga nivån och många framhåller särskilt den ambitiösa och nyfikna attityden hos musikerna. Orkesterns stora filmarkiv på streamingtjänsten Konserthuset Play har också uppmärksammats internationellt; ”… an invigorating reminder of what a truly world-class band this is” (The Guardian, April 2020)

Under de extraordinära omständigheterna våren 2020 utökade Kungliga Filharmonikerna sin digitala närvaro. Med start i början av april och fram till sommaruppehållet genomfördes veckovisa livesändningar, och dessa fortsätter nu i augusti.

För att möta de rekommendationer som råder med anledning av coronapandemin spelar Kungliga Filharmonikerna på en utbyggd scen och enligt den särskilda "dukning" som etablerades under våren. På så sätt går det att mobilisera en orkester på upp till ca 65 musiker och samtidigt säkra avståndet mellan varje orkestermedlem.

Livesändningarna ser du här på webben – och i efterhand på Konserthuset Play.

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Vokalt

  Denna konsert är inställd och ersätts av en livesändning med nytt program 17 september kl 19.00.

  Lördag 19 september 2020 kl 15.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Denna konsert är inställd och ersätts av en livesändning 24 september kl 19.00.

  Onsdag 23 september 2020 kl 19.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Filharmonikern Claudia Bonfiglioli är solist i ett av de finaste svenska soloverken. Plats i salen för 50 lyckliga lyssnare. Livesändningen upplever du här på webben.

  Torsdag 24 september 2020 kl 19.00
  Fullbokat till Livesändning: Bo Lindes Violinkonsert
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Denna konsert är inställd och ersätts av en livesändning 24 september kl 19.00.

  Torsdag 24 september 2020 kl 19.00