Kungliga Filharmonikerna

Med över 100 konserter årligen och kreativ programsättning är Kungliga Filharmonikerna en orkester i ständig utveckling. En av världens bästa orkestrar, har det sagts om Kungliga Filharmonikerna. Sedan pandemins utbrott 2020 har den digitala närvaron utökats enormt.

Turnéinbjudningar och skivrecensioner talar sitt tydliga språk. Gästande dirigenter och solister prisar orkestern för den höga nivån och många framhåller särskilt den ambitiösa och nyfikna attityden hos musikerna. Orkesterns stora filmarkiv på streamingtjänsten Konserthuset Play har också uppmärksammats internationellt; ”… an invigorating reminder of what a truly world-class band this is” (The Guardian, April 2020)

Under de extraordinära omständigheterna som följde på pandemins utbrott 2020 utökade Kungliga Filharmonikerna sin digitala närvaro enormt, med veckovisa livesändningar. Som en följd växte också biblioteket av filmade konserter på Konserthuset Play dramatiskt. 

De filmade konserterna ser du på Konserthuset Play.

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Kammarmusik

  Vårkonserter i skulpturparken på Millesgården.

  Tisdag 28 maj 2024 kl 18.30
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Vokalt

  Ryan Bancroft dirigerar Eldfågeln och Sofie Asplund sjunger arior. Konserthuschef Stefan Forsberg är värd och introducerar konserten.

  Torsdag 30 maj 2024 kl 19.00 Kan även ses på Konserthuset Play Kan även ses på Konserthuset Play
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Vokalt

  Ryan Bancroft dirigerar Eldfågeln och Sofie Asplund sjunger arior.

  Lördag 1 juni 2024 kl 15.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Det är på sätt och vis konserthuschef Stefan Forsberg som har skapat den här konserten med Kungliga Filharmonikerna och gästartister – men han vet ingenting om den.

  Lördag 15 juni 2024 kl 16.00