Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Kungliga Filharmonikerna

Med över 100 konserter årligen och kreativ programsättning är Kungliga Filharmonikerna en orkester i ständig utveckling. En av världens bästa?! Ja, så har det sagts om Kungliga Filharmonikerna på senare år i internationell press.

Turnéinbjudningar och skivrecensioner talar sitt tydliga språk. Gästande dirigenter och solister prisar orkestern för den höga nivån och många framhåller särskilt den ambitiösa och nyfikna attityden hos musikerna. 

Kungliga Filharmonikerna är en topporkester i världen och i den här avdelningen kan du både fördjupa dig i orkesterns historia och få veta vad som är på gång just nu – och naturligtvis läsa om alla våra 105 musiker! 

 

Tre konserter med tre olika program under tre dagar. Kungliga Filharmonikerna har residens i Suntory Hall.

Med turnéer och uppmärksammade inspelningar har Kungliga Filharmonikerna befäst sin starka ställning. Med Sakari Oramo har man genomfört en rad framgångsrika turnéer.

Finländaren Sakari Oramo är Kungliga Filharmonikernas chefdirigent och konstnärlige rådgivare. Genom hyllade skivinspelningar och uppmärksammade turnéer har man positionerat sig som en av världens främsta orkestrar.

I denna avdelning hittar du pressinformation från Konserthuset.

Kungliga Filharmonikernas historia inleddes 1902. Följ den händelserika utvecklingen som lett fram till dagens topporkester. På bilden syns Antal Dorati, chefdirigent 1966–74, med Hötorget och Konserthuset i bakgrunden.

Den legendariske italienske dirigenten Arturo Toscanini gästade orkestern och Konserthuset vid tre tillfällen på 1930-talet. Det utbröt Toscanini-feber i Stockholm. ”Han lät sin näsduk sakta falla för att illustrera den mjuka rytmen och karaktären i Debussys En fauns eftermiddag.”

Konserter med Kungliga Filharmonikerna

 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Magisk musik med bländande musiker.

  Torsdag 18 oktober 2018 kl 18.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Magisk musik med bländande musiker.

  Lördag 20 oktober 2018 kl 15.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna

  Symfonin som gjorde succé vid uruppförandet 1937.

  Onsdag 24 oktober 2018 kl 18.00
 • Genre: Kungliga Filharmonikerna, Vokalt

  Ironier och drömmar med Sjostakovitj och Chausson.

  Torsdag 25 oktober 2018 kl 19.00