Sök på konserthuset.se

Lediga jobb

Konserthuset Stockholm söker publikvärdar. Är du en serviceinriktad person som vill jobba extra dag, kväll och helg och känner dig bekväm i rollen att vara vårt ansikte utåt?

Konserthuset Stockholm är ett av Europas ledande konserthus med en omfattande musikverksamhet på högsta internationella nivå. Varje år presenteras ca 200 konserter i egen regi, de flesta av dessa med den egna symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Till detta skall läggas närmare 1.000 ytterligare programpunkter som guidade visningar, föreläsningar och utställningar samt konserter med externa arrangörer. Vidare hyrs Konserthusets lokaler ut till företagsevenemang som bolagsstämmor och liknande. Årligen återkommande händelser är Nobelprisutdelningen, ALMA (litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne), Augustpriset och Dagens Industris Gasellgalan mm.

Som publikvärd ansvarar du för:
Säkerheten – – i händelse av utrymning eller annat akut tillbud i samband med offentligt evenemang skall du vidta åtgärder och medverka till en säker utrymning enligt våra rutiner.

Service och tillgänglighet – du skall kunna bidra till en mycket hög och flexibel servicenivå och ge allt det stöd som en besökare i Konserthuset kan önska.

Varumärket Konserthuset – som representant för Konserthuset förväntas du ha en professionell och positiv utstrålning eftersom du kommer att vara vår personliga kontaktyta mot besökarna.

Vi söker dig som är bekväm i rollen som Konserthusets ansikte utåt och som har lätt att tala inför andra människor. Många av våra besökare kommer från olika länder och kulturer och vi söker därför dig som talar minst ett främmande språk.

Säkerhetsrutinerna är A och O. Du måste ta detta på största allvar och vara beredd att genomgå flera olika utbildningar samt att redovisa dina kunskaper både praktiskt och teoretiskt för att komma i fråga för tjänstgöring.

Som publikvärd förväntas du vara intresserad av att skaffa dig mycket goda kunskaper om Konserthuset och dess verksamhet. Vi söker dig som har goda möjligheter att tillgodogöra dig den på kort tid. Vi värdesätter särskilt erfarenheter av servicebranschen och ser gärna att du har dokumenterade erfarenheter av denna typ av arbete.

Du förväntas att vara flexibel och beredd att arbeta på samtliga positioner och med så skilda uppgifter som biljettvisering, garderobsrutiner, hisskörning, program/merchandise- och pausförsäljning, samt tillsyn av vårt informationsmaterial m.m.

Eftersom det uppstår många oförutsedda situationer, söker vi dig som gärna tar egna initiativ till kreativa goda lösningar på kort tid. 

Vi är många som arbetar tillsammans och därför måste du ha lätt för att samarbeta med andra.

Då det kan förekomma i enstaka fall att arbetstiden sträcker sig över midnatt och eftersom det även ingår försäljning av alkoholhaltiga drycker, måste du vara minst 18 år fyllda.

Tjänsten som publikvärd är en timanställning och du kommer att kallas in vid behov och schemaläggas månadsvis. Eftersom en del av våra evenemang även äger rum under dagtid, prioriteras sökande som också kan jobba under dagtid. I övrigt ligger arbetstiden i samband med våra evenemang på kvällar och helger.

Är du intresserad så mejla en ansökan med en beskrivning av dig själv senast den 4 augusti 2019 till publikvard@konserthuset.se