Sök på konserthuset.se

Lediga jobb

Konserthuset Stockholm och Kungliga Filharmonikerna söker scenmästare fr o m 1 augusti 2020.

Konserthuset Stockholm är ett av Europas ledande konserthus med en omfattande musikverksamhet på hög internationell nivå. Varje år presenteras ca 200 konserter i egen regi, de flesta av dessa med den egna symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Till detta skall läggas konserter med externa arrangörer samt andra aktiviteter som guidade visningar, föreläsningar och utställningar. Vidare hyrs Konserthusets lokaler ut till företagsevenemang som bolagsstämmor och liknande. Årligen återkommande evenemang är bland annat utdelningen av Nobelpriset, Astrid Lindgren Memorial Award, Augustpriset och DI Gasellen.

Konserthusets två scenmästare är en del av orkesteravdelningen, och arbetar dagligen i nära kontakt med de 105 musikerna i Kungliga Filharmonikerna. Scenmästarna ansvarar för att ge bästa möjliga service till musikerna i en av Europas främsta orkestrar, så att de tillsammans med dirigenter och solister skall kunna leverera konserter på högsta nivå.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter består av planering och genomförande av podiedukning i samband med repetitioner och konserter samt ansvar för musikernas podiemateriel såsom stolar, notställ, noter och skyddsutrustning samt instrument som pukor, slagverk, harpa och piano.

Kungliga Filharmonikerna turnerar och gästspelar regelbundet både i Sverige och utomlands. Scenmästarna ansvarar även under turnéer för orkesterns podiemateriel samt planering och genomförande av praktiska uppgifter kring konserter i olika konserthus.

För tjänsten krävs flerårig vana av att arbeta med scenkonstproduktion. Du ska ha en stark drivkraft att utveckla och leda podiearbetet i Konserthuset och du ska vara en god organisatör med ordningssinne och förmåga att behålla lugnet under press. Vi vill att du har goda kunskaper i svenska och engelska, datorvana samt grundläggande notkunskaper. Arbetet kräver flexibilitet och en god social förmåga. I arbetsuppgifterna ingår många moment av handfast natur samt en del tunga lyft, varför du bör var praktiskt lagd och ha god fysik.

Arbetstiden är oregelbunden och följer orkesterns schema med tjänstgöring både på kvällar och helger. Resor i samband med turnéer ingår, både nationellt och internationellt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på sex månader. Tillträde den 1 aug 2020 eller efter överenskommelse.

Konserthuset Stockholm eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

***

För mer information om tjänsten kontakta orkesterchef Anders Linder på telefon 08-786 02 37 eller e-post anders.linder@konserthuset.se

För fackliga frågor kontakta Unionens lokala representant Eva Bjurenhed på telefon 08-786 02 31 eller e-post eva.bjurenhed@konserthuset.se

Mejla din ansökan med bifogat CV senast den 24 april 2020 till podiet@konserthuset.se