Sök på konserthuset.se

Baltic – den miljöfixande roboten

Play-premiär på Konserthuset Play den 29 oktober kl 10.00. Tills dess – rapportera in ditt insamlade skräp här och hjälp Baltic att vårda Östersjön.

I en ny familjeföreställning möter vi, tillsammans med Ayla, den miljöfixande roboten Baltic. Han är specialist på Östersjön och vill inspirera oss hur vi kan hjälpa till att ta hand om havet bättre.

Baltic har träffat barn från Sverige, Finland, Estland, Lettland, Polen, Tyskland och Danmark – och svarar på deras kluriga miljöfrågor och visar filmer, så att vi alla lär oss mer. Under föreställningen spelas musik från de olika Östersjö-länderna av Kungliga Filharmonikerna.

Konserten finns tillgänglig på Konserthuset Play fr o m fredag 29 oktober kl 10.00.

***

Föreställningen Baltic är en samproduktion med Helsingfors stadsorkester. Den är också en del av projektet Sea of Music som görs i samverkan mellan symfoniorkestrar i länderna runt Östersjön och i samarbete med Konserthusets huvudsponsor SEB.

Tips på roliga aktiviteter för att hjälpa Baltic

Aktiviteterna är framtagna av organisationerna Håll Sverige Rent och Kusträddarna.

Spela skräpbingo.

En tipspromenad om skräp och återvinning.

Dyk ned i havet och kolla vad du kan hitta under ytan.

Se filmen Skräp på land blir skräp i hav.

Samla in skräp och rapportera in antalet påsar/sopsäckar till oss här!

För att hjälpa Baltic – den miljöfixande roboten att vårda Östersjön vill vi inspirera dig till att att minska skräpet i skog, mark och hav. Samla ihop några vänner, din klass eller familj och gå ut och plocka upp skräp som finns i din omgivning.