Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna

Program & biljetter

Upptäck musiken med oss!

Vi vill ge barn och unga möjlighet att upptäcka musik, något som Kungliga Filharmonikerna gjort i över 100 år! Grunden i Konserthusets skolutbud är skolkonserterna med olika teman för olika åldersgrupper, denna säsong från förskolan till högstadiet.

Skolkonserterna är gratis och din anmälan är bindande. Förhinder meddelas senast dagen före konserttillfället till biljett@konserthuset.se. No-shows efterfaktureras en avgift på 500 kr.

Via vår streaming-tjänst Konserthuset Play erbjuder vi ett stort antal instrumentfilmer, filmade konserter och miniserien Konsertpatrullen.

Mer information om de olika aktiviteterna hittar du här bredvid.

Varför finns musik? Vad händer med oss när vi lyssnar på musik? Hur påverkas vi av att spela ett instrument och skapa musik tillsammans med andra?

Se den nya dokumentärserien i fem delar på Konserthuset Play.

För högstadiet och gymnasiet. En inspirerande föreställning om förebilder som ger oss kraft och om viljan att förstå oss själva, våra förutsättningar och livsval. 

Onsdag 11 oktober 2023 kl 14.30

Inspirationsdag på temat Musikens betydelse för barn och unga.

Fredag 26 januari 2024 kl 09.30
Fredag 26 januari 2024 kl 11.00

Stor musiksaga för små öron.

För lågstadiet. Februari 2024. Häng med Kungliga Filharmonikerna och Ayla Kabaca i sökandet efter världens olika rekord – med måttstockar, vågar, fantastisk musik och brinnande upptäckarglädje. 

För förskoleklassen. Mars 2024. Följ med Maja, med sina runda glasögon och pigga uppsyn, på en upptäcktsfärd genom alfabetet.

Fredag 22 mars 2024 kl 09.30
Fredag 22 mars 2024 kl 11.00

Tre kontrabasar och harpa i en musiksaga om ett äventyr i Afrika.

Fredag 19 april 2024 kl 09.30
Fredag 19 april 2024 kl 11.00

Stor musik för små öron. Upptäck och prova orkesterns instrument.

Högstadiet/gymnasium. Upplev en riktig repetition i Stora salen med Kungliga Filharmonikerna och se hur de förbereder sig inför en konsert.

Pedagogiska filmer där Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument. Kan användas som stöd i undervisningen och är i första hand tänkta för elever i år 1-3.

Kungliga Filharmonikerna framträder i fantastifulla tematiska program, ofta med en för barnen välkänd programvärd som guide. Våra familjekonserter rekommenderas normalt från cirka fem års ålder och uppåt.