Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

Upptäck musiken med oss!

Vi vill ge barn och unga möjlighet att upptäcka musiken som vi spelar, något som Kungliga Filharmonikerna gjort i över 100 år!

Grunden i Konserthusets skolutbud är skolkonserterna med olika teman för olika åldersgrupper, denna säsong från förskolan till högstadiet.

Via vår streaming-tjänst Konserthuset Play erbjuder vi ett stort antal instrumentfilmer, filmade konserter och miniserien Konsertpatrullen.

Mer information om de olika aktiviteterna hittar du här bredvid.

Nu laddar vi inför 2023 års upplaga av festivalen. Vi ses väl!?

För förskolan, 3–5 år. Januari 2023. En ny musiksaga med tre kontrabasar och en harpa. Tillsammans med berättaren Ida Lod är vi med om den magiska och spännande historien om hur elefanten fick sin snabel. 

För förskoleklassen. Februari 2023. En allsångskonsert med härlig musik. Med hjälp av musiken ger vi oss ut på upptäcktsfärd i siffrornas värld – som är full av klurigheter.

Högstadiet/gymnasium. Upplev en riktig repetition i Stora salen med Kungliga Filharmonikerna och se hur de förbereder sig inför en konsert.

För förskolan, 3–5 år. Maj 2023. Upptäck orkesterns brassinstrument i en klassisk konsert med lyssningslekar, tillsammans med en musikpedagog.

För lågstadiet och uppåt. Mars 2023. Upplev berättelsen om föräldralösa Miru, som ger sig ut på ett oförglömligt äventyr tillsammans med vännen Hikito och trogna hunden Mako. Vad plågar det tysta landet Merregnon?

Kungliga Filharmonikerna framträder i fantastifulla tematiska program, ofta med en för barnen välkänd programvärd som guide. Våra familjekonserter rekommenderas normalt från cirka fem års ålder och uppåt.

Pedagogiska filmer där Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument. Kan användas som stöd i undervisningen och är i första hand tänkta för elever i år 1-3.

Låt eleverna få möjlighet att fördjupa sig i ett ämne, tillsammans med egen guide! Följ med bakom kulisserna och lär mer om musikeryrket, om husets fantastiska konst eller den pampiga Nobelprisutdelningen.