Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

Årskurs 4–9. Mozarts dödsmässa från 1700-talet möter tonåringar av idag och deras tankar kring liv och död, kärlek och svek. Nyskrivna texter interfolierade i Mozarts mäktiga och känslosamma originalmusik. 6–7 februari.

Förskoleklass. Språk och musik i en lekfull och lärande kombination. Kerstin Andebys tonsättningar av barnbokskonstnären Lena Andersons finurliga verser. 5–8 mars.

En fullspäckad festival med många av landets mest framstående musiker och pedagoger!

Låt eleverna få möjlighet att fördjupa sig i ett ämne, tillsammans med egen guide!
Följ med in bakom kulisserna och lär mer om musikeryrket, upptäck husets fantastiska konst och arkitektur eller dyk ned i den pampiga Nobelprisutdelningen.

Högstadium/gymnasium. Upplev en riktig repetition i Stora salen med Kungliga Filharmonikerna och se hur de förbereder sig inför en konsert.

Pedagogiska filmer där Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument. Kan användas som stöd i undervisningen och är i första hand tänkta för elever i år 1-3.

Välkomna på konsert med Kungliga Filharmonikerna! Ungdomar upp till 26 år har 50 % rabatt på biljettpriset. En plats på körläktaren – med perfekt utsikt över orkestern – kostar då endast 60 kr.