Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

Upptäck musiken med oss!

Vi vill ge barn och unga möjlighet att upptäcka musiken som vi spelar, något som Kungliga Filharmonikerna gjort i över 100 år!

Grunden i Konserthusets skolutbud är skolkonserterna som varje säsong erbjuds för olika åldersgrupper, från förskolan till gymnasiet. Dessutom erbjuder vi visningar med musikpedagoger, studiebesök under repetition, instrumentfilmer samt filmade konserter och miniserier på Konserthuset Play. Mer information om de olika aktiviteterna hittar du här bredvid.

Onsdag 10 mars 2021 kl 09.30

Konsert om orkesterns många olika instrument – med texter av Lennart Hellsing.

En angelägen föreställning om mobbning och dess konsekvenser. Med George Gershwins musik förflyttas vi mellan dröm och verklighet, mellan nu- och dåtid, i huvudpersonens kamp för att våga möta verkligheten.

Upplev en av tidernas mest omtyckta musiksagor. Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna i Prokofjevs målande musik. Berättare är skådespelaren Andreas Rothlin Svensson.

Pedagogiska filmer där Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument. Kan användas som stöd i undervisningen och är i första hand tänkta för elever i år 1-3.

Följ med dockan Ludde B in i 250-årsjubilerande Ludwig van Beethovens fantastiska musikvärld. Med humor och fantasi presenteras flera av Beethovens mest kända stycken. Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och presentatör är Ayla Kabaca.

Skolkonsert för förskolan, barn 3–5 år. Låt barnen upptäcka några av orkesterns instrument i en klassisk konsert, tillsammans med en musikpedagog. Olika instrument vid varje konsert.

Världens sju underverk. Vilka är de? Var finns de? I den här föreställningen flyger vi med musikens hjälp till världens sju underverk tillsammans med Kungliga Filharmonikerna och reseledaren Ayla Kabaca.

Konserthuset Stockholm behöver hjälp. Ett underligt föremål har hittats i Stora salen – vems kan det vara? Följ med Iris, Theo och Tara på deras spännande uppdrag!

Konsertpatrullen får ett nytt uppdrag. Ännu ett märkligt föremål söker sin ägare och Iris, Theo och Tara ger sig ut på jakt efter ledtrådar i det stora Konserthuset!

Ett spännande föremål har hittats på podiet i Konserthusets stora sal och Konsertpatrullen får i uppdrag att hitta dess ägare. Iris, Theo och Tara ger sig ut på nya äventyr i jakten!

Under höstlovet höll El Sistema Nationalorkester ett musikläger i Södertälje och Stockholm — och som avslutning gavs en konsert i Konserthuset Stockholm!

Fritt spelrum är ett kompositionsprojekt för och med elever från Kung Saga-skolan i Hägersten. Projektet ger eleverna en unik möjlighet att utveckla sina kreativa färdigheter och talanger.

Den 23-25 april 2021 planerar vi för att i någon form genomföra Blue House Youth Jazz Festival. Boka datumen så länge i din kalender!

Skolkonsert för lågstadiet och årskurs 4. En symfonisk saga av Yoko Shimomura. Konserten är inställd. Spelas in för Konserthuset Play med publicering under våren.