Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

Upptäck musiken med oss!

Vi vill ge barn och unga möjlighet att upptäcka musiken som vi spelar, något som Kungliga Filharmonikerna gjort i över 100 år!

Grunden i Konserthusets skolutbud är skolkonserterna med olika teman för olika åldersgrupper, denna säsong från förskolan till högstadiet.

Via vår streaming-tjänst Konserthuset Play erbjuder vi ett stort antal instrumentfilmer, filmade konserter och miniserien Konsertpatrullen.

Mer information om de olika aktiviteterna hittar du här bredvid.

För förskoleklassen, våren 2022. En allsångskonsert där vi ger oss ut på upptäcktsfärd ut i matematikens och siffrornas kluriga värld – med hjälp av sifferlekar och härlig musik. Med på färden är Ayla och Kungliga Filharmonikerna.

Skolkonsert för barn 3–5 år. Låt barnen upptäcka några av orkesterns instrument i en klassisk konsert, tillsammans med en musikpedagog. Olika instrument vid varje konsert.

För förskoleklassen, våren 2022. Barnbokskonstnären Lena Andersons finurliga alfabetsverser med musik av Kerstin Andeby är en riktig klassiker. Sångglädje, språk och musik i en lekfull och lärande kombination!

Lär dig känna igen orkesterns många olika instrument. En familjekonsert med texter av Lennart Hellsing och fantasifulla illustrationer av Ane Gustavsson. Emilia Hoving leder Kungliga Filharmonikerna och Ayla Kabaca är berättare.

Tystnadens land är berättelsen om föräldralösa Miru, som ger sig ut på ett oförglömligt äventyr tillsammans med vännen Hikito och trogna hunden Mako. De ska ta reda på vad som plågar det tysta landet Merregnon.

Välkomna på konsert med Kungliga Filharmonikerna! Ungdomar upp till 26 år har 50 % rabatt på biljettpriset. En plats på körläktaren – med perfekt utsikt över orkestern – kostar då endast 60 kr.

Upplev en av tidernas mest omtyckta musiksagor. Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna i Prokofjevs målande musik. Berättare är skådespelaren Andreas Rothlin Svensson.

Pedagogiska filmer där Kungliga Filharmonikerna presenterar orkesterns instrument. Kan användas som stöd i undervisningen och är i första hand tänkta för elever i år 1-3.

Följ med dockan Ludde B in i Ludwig van Beethovens fantastiska musikvärld. Med humor och fantasi presenteras flera av Beethovens mest kända stycken. Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och presentatör är Ayla Kabaca.

Världens sju underverk. Vilka är de? Var finns de? I den här föreställningen flyger vi med musikens hjälp till världens sju underverk tillsammans med Kungliga Filharmonikerna och reseledaren Ayla Kabaca.

Nu planerar och laddar vi för 2022 års upplaga av festivalen – en viktig samlingspunkt för ung svensk jazzmusik. Gör din intresseanmälan redan nu!