Sök på konserthuset.se

Blue House Youth Jazz Festival

Nu planerar och laddar vi för 2022 års upplaga av festivalen – en viktig samlingspunkt för ung svensk jazzmusik! 

För dig som inte varit med förut; Blue House Youth Jazz Festival arrangeras i årligen samarbete med Svensk Jazz och vänder sig till elever och lärare i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. I normala fall samlas varje år 400 ungdomar under tre intensiva dagar för clinics och föreläsningar med svenska och internationella jazzmusiker och pedagoger, SM-tävlingar och konserter!

2021 års digitala upplaga av festivalen blev en succé med över 600 deltagare från hela Sverige som tog del av förläsningar och workshops, och ett jazzmaraton med 40 bandbidrag!

Nästa år äger festivalen rum 1–3 april med många spännande gäster på plats – som Katie Thiroux, James Morrisson och Brassbrothers, för att nämna några.

Frågor och kontaktperson 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Norén, Svensk Jazz, fredrik@svenskjazz.se Honom mejlar du också om du vill hålla dig uppdaterad inför kommande Blue House Youth Jazz Festivaler och få våra nyhetsbrev. Vi ses!

I samarbete med Svensk Jazz.