Sök på konserthuset.se

Skolvisningar

Vi erbjuder tematiska visningar för skolklasser på eftermiddagar. Samtliga visningar kan även fås på engelska.

Bland cellofodral och partitur

För elever i förskoleklass till och med årskurs 6.

Titta in bakom kulisserna på Konserthuset och lär mer om Kungliga Filharmonikerna. Hur fungerar en symfoniorkester och vad heter instrumenten? Vår musikguide berättar och svarar på frågor, eleverna får prova ett instrument och lära sig mer om hur det är att vara musiker. 

Tidsåtgång: ca 35 minuter.

Konserthusets konst och arkitektur

För elever från årskurs 7 och uppåt. 

Konserthuset Stockholm är ett av Stockholms mest berömda byggnadsverk i nyklassicistisk stil och hem åt Kungliga Filharmonikerna sedan invigningen 1926. I skapandet av det nya konserthuset anlitandes dåtidens ledandet konstnärer för att skapa en tidlös stil, med motiv lånade från två olika världar – det klassiska Grekland och musikens historia. Upplev konsten och arkitekturen på nära håll med en egen guide.

Tidsåtgång: ca 60 minuter.

Nobelvisning

För elever från årskurs 7 och uppåt.

Den 10 december varje år står Stora salen i centrum för världens uppmärksamhet i samband med Nobelprisutdelningen. Varför delas Nobelpriset ut och hur går Nobelprisutdelningen till? Upplev platsen där kungligheter, pristagare och akademiledamöter samlas varje år för den världsberömda prisutdelningen. Visningen kan även fås på engelska.

Tidsåtgång: ca 30 minuter.

 

Pris:

20 kr/elev, lärare/vuxen går gratis.

För bokningsförfrågan:

Kontakta oss på visningar@konserthuset.se.
Ange önskemål om vilken dag och tid du vill komma. Vi rekommenderar eftermiddagar.