Sök på konserthuset.se

Skolvisningar

Tematiska visningar för skolklasser på eftermiddagar, hösten 2022/våren 2023. Samtliga visningar kan även fås på engelska.

Så funkar en orkester

För elever i förskoleklass till och med årskurs 4.

Lär dig mer om den stora symfoniorkestern. Läsning ur boken Så funkar en orkester kombineras med ett besök på scenen i Konserthusets stora konsertsal, där du får du lära dig mer om ett av orkesterns instrument. Dessutom sjunger vi tillsammans och får då prova på att dirigera varandra.

Tidsåtgång: ca 45 minuter.

Konserthusets konst och arkitektur

För elever från årskurs 7 och uppåt. 

Konserthuset Stockholm är ett av Stockholms mest berömda byggnadsverk i nyklassicistisk stil och hem åt Kungliga Filharmonikerna sedan invigningen 1926. I skapandet av det nya konserthuset anlitandes dåtidens ledandet konstnärer för att skapa en tidlös stil, med motiv lånade från två olika världar – det klassiska Grekland och musikens historia. Upplev konsten och arkitekturen på nära håll med en egen guide.

Tidsåtgång: ca 60 minuter.

Nobelvisning

För elever från årskurs 7 och uppåt.

Den 10 december varje år står Stora salen i centrum för världens uppmärksamhet i samband med Nobelprisutdelningen. Varför delas Nobelpriset ut och hur går Nobelprisutdelningen till? Upplev platsen där kungligheter, pristagare och akademiledamöter samlas varje år för den världsberömda prisutdelningen. Visningen kan även fås på engelska.

Tidsåtgång: ca 30 minuter.

 

Pris:

20 kr/elev, lärare/vuxen går gratis.

För bokningsförfrågan:

Kontakta oss på visningar@konserthuset.se.
Ange önskemål om vilken dag och tid du vill komma. Vi rekommenderar eftermiddagar.