Konserthuset söker publikvärdar

Är du en serviceinriktad person som söker extrajobb? Är du bekväm med att axla rollen som Konserthusets ansikte utåt? Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt fantastiska gäng med publikvärdar!

Konserthuset Stockholm är ett av Europas ledande konserthus med en omfattande musikverksamhet på högsta internationella nivå. Varje år presenteras ca 200 konserter i egen regi, de flesta av dessa med den egna symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Till detta skall läggas närmare 1.000 ytterligare programpunkter som guidade visningar, föreläsningar, prisutdelningar och utställningar samt konserter med externa arrangörer.

Nu söker vi på Konserthuset Stockholm nya stjärnor som kan vara våra ansikten utåt och ge besökarna den bästa tänkbara upplevelsen. Du är bekväm i mötet med vår publik och tycker om att ge service. Att följa säkerhetsrutiner är A och O, och även här är du en viktig nyckelspelare. Givetvis är du nyfiken på oss och vill lära dig om Konserthuset och vår verksamhet.

Mer om rollen som publikvärd:

– Säkerheten
Hos oss är säkerheten viktig och vi vill att alla ska känna sig trygga när man besöker Konserthuset. Du får genomgå teoretiska och praktiska utbildningar, så att du vid händelse av utrymning eller annat akut tillbud kan vidta åtgärder enligt våra rutiner.

– Service och tillgänglighet
Vi vill ge våra besökare den bästa tänkbara upplevelsen och där har du en viktig roll; du bidrar till en mycket hög servicenivå och ger allt det stöd som en besökare kan önska sig. Du har en positiv attityd med vänligt bemötande och du är professionell i din roll.

– Varumärket Konserthuset Stockholm
Du blir Konserthusets ansikte utåt och representerar vårt varumärke. Vi ser därför gärna att du har ett intresse för kultur och ser till att lära dig mer om Konserthuset och verksamheten.

Vi värdesätter tidigare arbetslivserfarenhet från servicebranschen. Du behöver vara flexibel och beredd att arbeta på samtliga positioner med uppgifter som biljettvisering, garderobsrutiner, hisskörning, program-, merchandise- och pausförsäljning med mera.

Eftersom det kan uppstå oförutsedda händelser under ett arbetspass söker vi dig som har förmåga att ta egna initiativ när situationen så kräver. Vi är många som arbetar tillsammans och du måste ha lätt för att samarbeta med andra.

Vi har besökare från alla världens hörn och det är meriterande om du utöver svenska och engelska även behärskar ytterligare språk.

Tjänsten som publikvärd är en timanställning, vilket innebär att du schemaläggs månadsvis och även kan kallas in vid behov. Då det i enstaka fall förekommer att arbetstiden sträcker sig över midnatt, och då det även kan ingå försäljning av alkoholhaltiga drycker, måste du vara minst 18 år för att kunna arbeta som publikvärd hos oss. Arbetstiden anpassas efter Konserthusets verksamhet. Många evenemang äger rum på kvällar och helger, men vi har även verksamhet på dagtid under vardagar. Vi prioriterar sökande som kan vara tillgängliga och flexibla med sin arbetstid.

Anställningen inleds med utbildning 4, 9, 10, 16 och 30 september och du behöver kunna delta vid alla dessa tillfällen. 

Sök jobbet hos oss här senast den 2 augusti (öppnas i nytt fönster)

I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenco.