Sommarmusiker 2024

Konserthuset Stockholm söker sommarjobbande musiker 16–19 år till sommarsäsongen 2024.

Under sommaren är det många stockholmare och turister som passar på att besöka Konserthusets Sommaröppet, med fri entré och öppet alla dagar. Vi visar vårt vackra hus med guidade visningar, och bland sommarsäsongens mest uppskattade inslag är de dagliga konserterna med sommarmusikerna i våra foajéer.

Nu söker vi årets sommarmusiker! Som sommarmusiker ger du och din ensemble konserter på Orfeusscenen i Konserthusets foajéer under Sommaröppet, som i år infaller den 30 juli–18 augusti.

Vi söker fyra ensembler med 2–5 medlemmar. Alla i ensemblen ska ha fyllt 16 år när sommarjobbet startar och får inte ha fyllt 20 innan man slutar. Medlemmarna i ensemblen ska bo eller studera Stockholms län. De genrer som är aktuella är klassiskt, jazz samt folk- och världsmusik. 

Varje ensemble jobbar i ca tio-tolv dagar, utspridda över perioden. En arbetsvecka består av en repetitionsdag och tre–fyra konsertdagar med fyra kortare konserter per dag. Eftersom Konserthuset är öppet varje dag kl 11–17 förekommer också arbete på lördagar och söndagar och schemat blir oregelbundet. I år är sommarsäsongen något förkortad jämfört med tidigare år, vilket innebär att det är viktigt att du som söker är tillgänglig under den här perioden.

Er ensemble förväntas arbeta självständigt med repetitioner och konserter under er tid i Konserthuset. Ni ska också själva presentera era konserter på såväl svenska som engelska.

Lönen är samma som för övriga sommarjobb inom Region Stockholms sommarjobbssatsning. Läs mer här om de villkor som gäller (öppnas i nytt fönster)

Ansökan

Skicka in er ansökan via formuläret nedan senast den 3 april. Ni behöver inte skicka in en film eller ljudfil, utan visar upp er på audition på plats i Konserthuset den 17 april. Alla ensembler som uppfyller villkoren för ansökan kommer att få svar av oss med en tid för audition efter att ansökningstiden gått ut.

Observera att den 29 juli är obligatorisk utbildningsdag för alla som ska arbeta under sommaren.

Har du frågor, välkommen att kontakta oss på sommarmusiker@konserthuset.se.

I samarbete med Region Stockholm.

Ansökan sommarmusiker

Ensemblen spelar (flera val möjliga):
Alla i ensemblen bor eller studerar i Stockholms län
Alla i ensemblen är 16-19 år under arbetsperioden

Kontaktuppgifter

Fyll i uppgifterna till den av er som ska vara ensemblens kontaktperson. Om din ensemble anställs som sommarmusiker på Konserthuset kommer nedanstående uppgifter begäras in även från övriga medlemmar i ensemblen.


Personuppgiftspolicy >

En bekräftelse på mottagen ansökan skickas automatiskt till kontaktpersonens e-postadress.