Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

En konsertserie ger dig en hel säsongs musikupplevelser till 25 procent rabatt jämfört med lösbiljettpriset. Allt i en enda bokning! Du är garanterad plats, även till de mest populära konserterna, och har din egen stol i salen.

Konsertserierna kan köpas fram till respektive series konsertstart. Säsongen 2019–20 erbjuder vi 19 konsertserier inom olika musikgenrer, veckodagar, klockslag och omfattning.

Välkommen till en värld av musik!

Vårens jazz – tre mycket olika konserter, alla lika spännande.

Sex konserter med tidig starttid och kortare speltid: en timme utan paus, fylld av inspirerande lyssning.

Elva konserter fullmatade med enastående dirigenter och solister. Dessutom två konserter med Kungliga Filharmonikerna ur den stora Beethovenfestivalen!

Elva konserter med Tonsättarfestivalen, tre orkestergästspel och nedslag i Beethovenfestivalen. Blir Mahlers Symfoni nr 2 ett minne för livet?

Nio konserter med flera av de verkligt omvälvande symfoniska verken i musikhistorien – av bland annat Wagner, Prokofjev, Mozart och Beethoven.

Sex konserter med stor musikalisk variation, och lite tidigare starttid. Makalösa solister, klassiker, nyskrivet, två festivaler och två orkestergästspel.

Nio konserter med mastodontverk som Mahlers andra symfoni, Bruckners sjunde, Beethovens enda opera Fidelio – och, den mäktiga Symfoni nr 9!

Sju konserter med bland annat Beethovenfestivalen, ett uruppförande med violinisten Baiba Skride samt ett efterlängtat Vivaldi-program.

Fyra konserter med familjekonserter: vi möter Ludwig van Beethoven, går på utställning med Musorgskij och reser ut i världen med Ayla Kabaca. Och så Barnens julkonsert såklart!

Fyra konserter med familjekonserter: vi möter Ludwig van Beethoven, går på utställning med Musorgskij och reser ut i världen med Ayla Kabaca. Och så Barnens julkonsert såklart!

Tre konserter med jazz i världsklass – med röstkonstnären Bobby McFerrin, jazzdoftande filmmusik med vår egen Blue House Jazz Orchestra samt en hyllning till Nat ”King” Cole.

Pianoserien med fem av de främsta pianisterna i vår tid på ett pärlband – Grigory Sokolov, Arkadij Volodos, Igor Levit, Yuja Wang och Daniil Trifonov!

Fyra fredagskvällar för dig som blickar framåt och vill öppna öronen för nyskapande musik, nära intill musiken och musikerna. Med bar – både före och efter konserten.

Fem kammarmusikkonserter med våra filharmoniker i känd och mindre känd musik.
Klassikerna har sin givna plats, liksom kvinnliga pionjärer!

Fem romanskonserter med bland annat tyske Christoph Prégardien, en av världens främsta lyriska tenorer, och några av våra allra främsta svenska sångare.

Fyra söndagar med kärlek till tidig musik och spel på tidstrogna instrument med Orfeus Barock Stockholm, med medlemmar ur Kungliga Filharmonikerna.

Fem högkvalitativa stråkkvartetter; spanska Cuarteto Casals, tjeckiska Pavel Haas Quartet, franska Quatuor Diotima och Quatuor Modigliani samt tyska Goldmund Quartett.

På våra populära lunchkonserter intar du en välsmakande soppa och får dig till livs 45 minuters musik i finurliga program, där klassiker blandas – eller ska vi säga kryddas – med spännande fynd.

Fem minikonserter vid lunchtid, i sällskap med landets främsta organister på Konserthusets jättelika orgel.

Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen bjuder in musikgäster ur det svenska och internationella toppskiktet till en unik programsättning.

Säsongens 19 konsertserier i tryckt format. Beställ ditt exemplar här.