Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Program & biljetter

En konsertserie ger dig en hel säsongs musikupplevelser till 25 procent rabatt jämfört med lösbiljettpriset. Allt i en enda bokning! Du är garanterad plats, även till de mest populära konserterna, och har din egen stol i salen.

Konsertserierna kan köpas fram till respektive series konsertstart. Säsongen 2018-19 erbjuder vi 18 konsertserier inom olika musikgenrer, veckodagar, klockslag och omfattning.

Välkommen till en värld av musik!

Sex kortare konserter med tidig starttid. En timme fylld av inspirerande lyssning. Kända verk ur klassikerrepertoaren, kombinerade med nyare upptäckter.

Fullmatad med enastående världssolister – och därtill framtidens stjärnor! Plus en pralin i slutet: en intim konsert med superstjärnan Yo-Yo Ma! En serie med stora mästerverk, även alltför sällan hörda sådana.

En fullmatad serie med Sibelius mäktiga Kullervo med stor manskör, högklassigt gästspel från Leipzig, nedslag i tonsättarfestivalerna samt operakväll med Nina Stemme och Katarina Karnéus – en efterlängtad kulturhändelse!

Nio konserter, varav fyra med chefdirigent Sakari Oramo! En rik och noga avvägd blandning av känd musik och ovanligare musikaliska fynd. Samt ett stort uruppförande: Daniel Börtz Sinfonia nr 13.

Sju fullängdskonserter med tidigare starttid. De spännande solisternas serie tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, samt ett gästspel från Kanada.

De stora evenemangens serie. Den glittrande Trettonhelgskonserten med Elin Rombo, performanceverk med konstnärsduon Alexandrov Klum, flera festivaler samt storslagen musik av Sibelius och Mahler.

Guldserien med operastjärnorna Nina Stemme och Katarina Karnéus, den imponerande Nicola Benedetti, gästspel av nederländska barockexperter och ett möte med den lika fantastiska som älskade violinisten Janine Jansen.

Den italienske mästaren Maurizio Pollini återbesöker oss äntligen, så förstås även Grigory Sokolov. Och de etablerade storheterna Elisabeth Leonskaja och Roland Pöntinen. Insmugen bland dessa: en sydkoreansk sensation.

Succéserien för dig som blickar framåt och vill öppna öronen för nyskapande musik i vår tid. Fyra fredagskvällar i Grünewaldsalen, nära intill musiken och musikerna – i baren; dryck och tilltugg, öppen både före och efter konserten.

Känd och okänd musik, nyare och äldre – i denna serie söker sig våra filharmoniker gärna bortom upptrampade stigar, med smittande upptäckarlust och kreativitet.

Med oförminskad kraft fortsätter vi, med pianisten Magnus Svensson som spindel i nätet, att leverera romanser. Denna säsong med Peter Mattei och ett pärlband av våra mest uppmärksammade svenska operasångare.

Möt svenska Treitlerkvartetten, italienska Quartetto di Cremona, tyska Artemiskvartetten och norska Vertavokvartetten, samt Belceakvartetten.

På våra populära lunchkonserter intar du en välsmakande soppa och får dig till livs 45 minuters musik i finurliga program, där klassiker blandas – eller ska vi säga kryddas – med spännande fynd.

Minikonserter vid lunchtid, i sällskap med landets främsta organister på Konserthusets jättelika orgel – en orkester i sig med sina 6 100 pipor. Ravels Bolero spelad på orgel? Ja, till och med det.

Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen, med unika konsertprogram och gästmöten ur det svenska och internationella toppskiktet.

Säsongens 18 konsertserier i tryckt format. Beställ ditt exemplar här.