Program & biljetter

En ny konsertsäsong står för dörren, fullmatad av musikaliska höjdpunkter. Med en konsertserie får du en hel säsongs musikupplevelser till 25 procent rabatt jämfört med lösbiljettpriset. Allt i en enda bokning!

Du är garanterad plats, även till de mest populära konserterna, och har din egen stol i salen. Välj mellan olika musikgenrer, veckodagar, klockslag och omfattning. Vilken blir din favorit?

Välkommen till vårt universum.

Säsongens konsertserier i tryckt format.
Beställ ditt exemplar eller bläddra i digitala versionen här.

Sex konserter med tidig starttid och kortare speltid: en timme utan paus. Här finns en perfekt mix av kända verk och överraskningar – musiken du inte visste att du skulle älska.

Fullmatade konserter mitt i veckan, med äldre mästare som Herbert Blomstedt, och yngre mästare som Víkingur Ólafsson. Lär känna Kungliga Filharmonikernas chefdirigent Ryan Bancroft ännu bättre.

Klasar av mästerverk. Torsdag stor är serien med en mängd av de mest älskade verken ur musikhistorien, musiken vi gärna hör om och om igen. Till det kan läggas skotske Sir James MacMillan i Tonsättarfestivalen.

Var med när det händer! Chefdirigent Ryan Bancrofts första möte med Kungliga Filharmonikerna för säsongen – i Mahlers väldiga tredje symfoni. I den här serien finns också flera av de bästa solisterna i vår tid.

Inled säsongen i sällskap med Konserthusets Artist-in-Residence, den  fantastiska pianisten Víkingur Ólafsson som är solist i Brahms älskade första pianokonsert. Det blir också ett unikt tillfälle att höra Kungliga Filharmonikerna på egen hand – utan dirigent.

Mäktiga storverk. Juloratoriet av Johann Sebastian Bach, två symfonier av Mahler – sopranen Christina Nilsson är sångsolist i den fjärde symfonin – och en symfoni av 200-årsjubilaren Bruckner.

Barockmusik, romantiskt och helt nyskrivet. Serien må heta Lördag liten men blandningen är stor! Norske stjärnpianisten Leif Ove Andsnes är solist i klassikernas klassiker – landsmannen Edvard Griegs pianokonsert.

Fem konserter med koncentrerat musicerande på allra högsta nivå! Stora toppnamn bland pianister ger liv åt den sortens tillstånd som brukar sammanfattas med uttrycket ”man kunde höra en knappnål falla”.

Den enastående vokalisten Cécile McLorin Salvant återvänder till Konserthuset för att inviga säsongens Blue House Jazz. Och för första gången någonsin möter vi Kungliga Filharmonikerna här.

Roboten Baltic berättar hur vi kan ta bättre hand om miljön. Med Mosaikteatern ger vi oss ut på ett rymdäventyr, och Ludde B gör comeback för att lära oss mer om Beethovens musik. I juletid blir det sing-along med hela publiken!

Roboten Baltic berättar hur vi kan ta bättre hand om miljön. Med Mosaikteatern ger vi oss ut på ett rymdäventyr, och Ludde B gör comeback för att lära oss mer om Beethovens musik. I juletid blir det sing-along med hela publiken!

Under fyra lördagar får barnen (från ca 3 år) lyssna på spännande musiksagor och själva prova på olika instrument. Låt de minsta förtrollas av den klassiska musikens värld!

Under fyra lördagar får barnen (från ca 3 år) lyssna på spännande musiksagor och själva prova på olika instrument. Låt de minsta förtrollas av den klassiska musikens värld!

Stråkkvartetten är förmodligen den intima kammarmusikens populäraste form – ända sedan Haydns dagar. Här möter vi några av världens allra främsta kvartetter under sex lördagar.

Succéserien för dig som blickar framåt mot nyskapande musik i vår tid. Fyra fredagskvällar i Grünewaldsalen, nära intill musiken och musikerna. Baren med dryck och tilltugg är öppen både före, under och efter konserten.

Kammarmusikserien om fem konserter med våra filharmoniker i ett mindre format. Programmen präglas av stor nyfikenhet, med musikaliska fynd ur historien och samtiden.

Vid de omtyckta romanskvällarna får vi möta vår tids stora och etablerade sångare, liksom de nya stjärnorna. Brittiska mezzosopranen Sarah Connolly och svenska sopranen Johanna Wallroth är två exempel.

Den populära konsertserien med kritikerrosade Orfeus Barock Stockholm. Vid fem söndagar möts filharmoniker, landets ledande barockmusiker och världsledande gästartister.

Våra populära soppkonserter med lunchsoppa eller lyssnarplats. Tolv fredagar med 45 minuters musik i finurliga program. Allt med filharmoniker i centrum, samt en och annan inbjuden gäst.

45 minuters minikonserter vid lunchtid, med landets främsta organister på Konserthusets jättelika orgel – med 6 100 pipor! Musik av Johann Sebastian Bach är förstås med, men hur låter I Got Rhythm på orgel, eller en tango?

Fyra konserter med violinisten Cecilia Zilliacus och cellisten Kati Raitinen i originella program i samråd med gäster ur det svenska och internationella toppskiktet – allt från tidig barock till det senaste i musikväg.