Sök på konserthuset.se

Trygg sommar i Konserthuset

När vi i sommar åter öppnar Konserthuset arbetar vi med en rad åtgärder för att skapa en trygg miljö för dig som besökare. Framför allt ger vi dig möjlighet att hålla avstånd till övriga gäster genom att begränsa besöksantalet. Vi ger också tydliga anvisningar om hur vi bäst tar hänsyn till varandra i våra generösa foajéer.

 • Vi begränsar antalet besökare. Konserthuset följer givetvis de bestämmelser som finns kring offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Vi planerar också våra aktiviteter på ett sätt som ger dig goda möjligheter att hålla fysisk distans mellan dig själv och övriga besökare eller personal. Detta innebär att högst 30 personer kan besöka respektive konsert med våra sommarmusiker, och att vi begränsar antalet samtidiga besökare i vår utställning till 20 personer. Våra publikvärdar räknar in publiken och ser till att vi håller dessa begränsningar.
 • Varje guidad tur tar emot högst tio personer. Biljettbokning görs med fördel online. Vänligen notera att guiden kan bära munskydd under visningen. Du hittar alla våra visningar i kalendern.
 • In- och utgång sker via olika entréer för att undvika trängsel.
 • Vi delar upp vårt stora hus i olika sektioner och skapar tydliga flöden för att säkerställa att vi ger gott om plats för varje besökare. Våra publikvärdar har som huvuduppgift att förklara hur du bäst tar del av verksamheten.
 • Vi ger tydliga anvisningar kring säkerhetsavstånd på de platser där vi kan förvänta oss köbildning, till exempel vid entréer, biljettförsäljning och vid toaletter.
 • Vi vidtar extra åtgärder kring städning och hygienrutiner. Särskilt utsatta föremål som handtag och ledstänger rengörs ofta.
 • Det finns handdesinfektion tillgänglig att använda gratis.
 • Både personal och medverkande har tydliga instruktioner om att stanna hemma från arbetet om de upplever minsta sjukdomssymptom, och att inte återkomma i tjänst förrän de varit symptomfria i minst två dygn.
 • Via skyltar påminner vi om att den som känner minsta sjukdomssymptom inte ska komma till Konserthuset, utan skjuta fram sitt besök tills personen varit symptomfri i minst två dagar.
 • Folkhälsomyndigheten uppmanar den som är över 70 år och andra riskgrupper att undvika fysiska sammankomster. Vi skapar möjlighet att ta del av utställningen via en film på vår webbplats, och det finns även en filmad visning av Konserthuset att ta del av. För dig som längtar efter musik finns vårt omfattande musikutbud på Konserthuset Play.
 • Vi hanterar inte kontanter i biljettdisken. Det går utmärkt att betala med kort.

Vi följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronapandemin, och är beredda att justera våra åtgärder om det kommer nya riktlinjer.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer (öppnas i nytt fönster)