Sök på konserthuset.se

Publikvärd

Är du en serviceinriktad person som vill jobba extra dag, kväll och helg och känner dig bekväm i rollen att vara vårt ansikte utåt?

Konserthuset Stockholm är ett av Europas ledande konserthus med en omfattande musikverksamhet på högsta internationella nivå. Varje år presenteras ca 200 konserter i egen regi, de flesta av dessa med den egna symfoniorkestern Kungliga Filharmonikerna. Till detta skall läggas närmare 1.000 ytterligare programpunkter som guidade visningar, föreläsningar och utställningar samt konserter med externa arrangörer. Vidare hyrs Konserthusets lokaler ut till företagsevenemang som bolagsstämmor och liknande. Årligen återkommande händelser är Nobelprisutdelningen, ALMA (litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne), Augustpriset och Dagens Industris Gasellgalan mm.

Som publikvärd ansvarar du för:

  • Säkerheten – i händelse av utrymning eller annat akut tillbud i samband med offentligt evenemang skall du vidta åtgärder och medverka till en säker utrymning enligt våra rutiner.
  • Service och tillgänglighet – du skall kunna bidra till en mycket hög och flexibel servicenivå och ge allt det stöd som en besökare i Konserthuset kan önska.
  • Varumärket Konserthuset – som representant för Konserthuset förväntas du ha en professionell och positiv utstrålning eftersom du kommer att vara vår personliga kontaktyta mot besökarna.

Vi söker dig som är bekväm i rollen som Konserthusets ansikte utåt och som har lätt att tala inför andra människor. Många av våra besökare kommer från olika länder och kulturer och vi söker därför dig som talar minst ett främmande språk.

Säkerhetsrutinerna är A och O. Du måste ta detta på största allvar och vara beredd att genomgå flera olika utbildningar samt att redovisa dina kunskaper både praktiskt och teoretiskt för att komma i fråga för tjänstgöring.

Som publikvärd förväntas du vara intresserad av att skaffa dig mycket goda kunskaper om Konserthuset och dess verksamhet. Vi söker dig som har goda möjligheter att tillgodogöra dig dessa på kort tid.

Vi värdesätter särskilt en bakgrund med arbetslivserfarenhet från servicebranschen. Du måste vara flexibel och beredd att arbeta på samtliga positioner med så skilda uppgifter som biljettvisering, garderobsrutiner, hisskörning, program-, merchandise- och pausförsäljning samt med tillsyn av vårt informationsmaterial med mera.

Eftersom det kan uppstå många oförutsedda händelser under ett arbetspass, söker vi dig som har förmåga att ta egna initiativ när situationen så kräver.

Vi är många som arbetar tillsammans och därför måste du även ha lätt för att samarbeta med andra.

Då det i enstaka fall kan förekomma att arbetstiden sträcker sig över midnatt och det även kan ingå försäljning av alkoholhaltiga drycker i uppdraget måste du vara minst 18 år fyllda för att kunna arbeta som publikvärd hos oss.

Tjänsten som publikvärd är en timanställning, vilket innebär att du kommer att kallas in vid behov och schemaläggas månadsvis.

Arbetstiden anpassas efter Konserthusets verksamhet. En stor del av våra evenemang äger rum på kvällar och helger, men vi har även verksamhet på dagtid under vardagar. Vi prioriterar sökande som kan arbeta samtliga dessa tider.

Är du intresserad så mejla in ett personligt brev om varför du är intresserad och vad du har gjort tidigare samt ett CV senast den 9 augusti 2020 till publikvard@konserthuset.se