Violin 1, tutti

Kungliga Filharmonikerna söker från januari 2024 tre Violin 1, tutti.

Provspelningsrepertoar:

  • Wolfgang Amadeus Mozart Violinkonsert nr 3 eller 4 eller 5, sats 1 med kadens
  • Sats 1 med kadens ur en av de ”stora” violinkonserterna
  • Orkester- och ensembleutdrag

Provspelningen äger rum i Konserthuset Stockholm den 28-29 november 2023 efter personlig kallelse. Ansökan sker senast den 10 oktober genom att skicka in en förinspelning med den efterfrågade repertoaren till anmälningslänken nedan.

En godkänd videoinspelning är nödvändig för att bli kallad till provspelningen. Vänligen ansök genom att skicka in din video senast den 10 oktober 2023 till muvac via denna länk (öppnas i nytt fönster).

Förinspelningen skall göras i en tagning, utan några klipp eller redigeringar och med den provspelande synlig i bild under hela inspelningen. Konserten och utdraget kan spelas in i en och samma, eller i två separata videor, piano är valfritt för konserten. Vi rekommenderar att inspelningen sker med en extern mikrofon av ljudkvalitétsskäl. Eventuella stråk eller fingersättningar är inte obligatoriska, utan sökande kan välja fingersättningar och stråk själva.

Repertoar för förinspelning:

Wolfgang Amadeus Mozart Violinkonsert Nr 3, 4 eller 5, expositionen ur sats 1 utan kadens.
Richard Strauss Don Juan (se pdf, öppnas i nytt fönster)

***

Orkester- och ensembleutdragen skickas i samband med kallelsen.

För frågor angående provspelningen, vänligen kontakta Kungliga filharmonikernas orkesteravdelning via e-post auditions@konserthuset.se

Välkommen med din ansökan!