Sök på konserthuset.se

Lär dig mer

Det behövs inga förkunskaper för att gå på konsert! Men för den som är intresserad av att veta mer om musiken som spelas och artisterna som framträder erbjuder vi möjlighet både till introduktion och fördjupning.

Programblad

Programblad till konserterna finns normalt att köpa i biljettkontoret cirka fem dagar före konserten samt i våra foajéer på konsertdagen. I programbladen finns information om konsertens musik och medverkande artister. Pris 20 kronor.

Till vissa av konserterna finns ett enklare programblad som delas ut gratis vid konserten. Det gäller ofta familjekonserter, orgelmatinéer, soppkonserter och jazzkonserter. 

Festivalböcker

Inför våra festivaler tar vi fram särskilda böcker som erbjuder porträttartiklar och essäer, verkkommentarer, verkförteckningar och ofta ett unikt bildmaterial. Pris från 40 kronor. 

Konsertkvart

På grund av rådande pandemi och rekommendationer har de ordinarie konsertkvartarna före konsert ställts in.

Konsertintroduktioner

I samband med festivaler eller vid särskilda tillfällen erbjuder vi mer omfattande introduktioner eller samtal med tonsättare. Dessa startar en timme före konsert och ingår oftast i biljettpriser. Se vårt program här på webbplatsen för närmare information. 

Guidade visningar

Under sommaren erbjuder vi tre olika guidade visningar i Konserthuset – om Konserthusets arkitektur och konstskatter, om Nobelprisutdelningen samt en tur upp Konserthusets takterass!

Läs mer om våra guidade visningar och gruppvisningar