På plats

Ett besök i Konserthuset börjar i våra foajéer. Välkommen hit i god tid och njut av vårt vackra hus.

Garderob

Med anledning av den förhöjda hotnivån i landet och för allas säkerhet är det inte tillåtet att ta med ryggsäckar, större väskor (över 40x40x20 cm), paraplyer, ytterkläder eller andra stora föremål in i salarna. Lämna därför dina saker i någon av våra garderober. Mat och dryck (med undantag av vatten) får inte heller tas med in.

Vi erbjuder både bevakad och obevakad garderob. Bevakad garderob kostar 20 kronor per vuxen och 10 kronor per barn. Obevakad garderob är gratis. 

Stora salens garderober är belägna invid Stora foajén och på andra balkongs sidor. Det finns även garderober i anslutning till Grünewaldsalen och Aulinsalen. 

Har du frågor inför ditt besök, kontakta oss gärna på info@konserthuset.se.

Mat och dryck

För att sätta guldkant på din konsertkväll kan du njuta av god mat och dryck i vår förservering en stund innan konserten börjar. Detta förbeställer du online eller via vårt biljettkontor. 

Förbeställ din måltid senast 48 timmar före konsertstart. Din beställning dukas då fram en och en halv timme före konsertstart i Stora foajéns sköna möblemang.

Vi erbjuder också ett rikligt utbud av drycker och tilltugg under pausen. Förbeställ gärna din pausförtäring i bardisken på ditt våningsplan redan när du anländer till Konserthuset.

För närvarande tar vi enbart emot kortbetalning i barerna.

Läs mer om mat och dryck på Konserthuset

Serveringar

Våra serveringar är belägna i Stora foajén och på första och andra balkongs båda sidor. Det finns även servering i Grünewaldsalens foajé, som håller öppet i samband med konserter i Grünewaldsalen. 

Serveringen i Stora foajén öppnar en och en halv timme före konserterna i Stora salen, medan balkongbarerna öppnar en timme före konserten. 

Vid Familjens lördag och konserter i Grünewaldsalen öppnar serveringen normalt en timme före konserten. 

Programblad

Programblad till konserterna finns normalt att köpa i biljettkontoret cirka fem dagar före konserten samt i våra foajéer på konsertdagen. I programbladen finns information om konsertens musik och medverkande artister. Pris 20 kronor.

Till vissa av konserterna finns ett enklare programblad som delas ut gratis vid konserten. 

Inringning, paus och sluttid

Cirka fem minuter före konsertens början ringer vi in första gången. Andra ringning talar om att det är cirka tre minuter kvar. Efter tredje ringningen stängs dörrarna till salongen och konserten börjar. 

De flesta konserter har en paus på cirka 25 minuter.

Vi anger en beräknad sluttid för varje konsert här på webbplatsen. Vi kan dock inte garantera att sluttiden kommer att stämma. 

Under konserten

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående konsert. Däremot är du välkommen att fotografera eller filma under applådtacket.

Stäng av din mobiltelefon under konserten. Tänk på att det inte bara är en ”ringande” telefon som är störande för övrig publik, utan att även annan mobilanvändning och lysande skärmar tar uppmärksamhet från den gemensamma upplevelsen.

Vi välkomnar alla till en frånkopplad och avkopplad zon, där musiken får tala och mobilen får vila. Tack för visad hänsyn.

Toaletter

Stora salen

Toaletter finns i närheten av garderoberna invid Stora foajén samt på andra balkongs sidor. Herrtoaletterna invid garderoberna i Stora foajén är stängda på grund av renovering. Herrar hänvisas i stället till den nu gemensamma damtoaletten. På första balkong når du toaletterna i Grünewaldsalens trapphus via hörnet mellan vänster sida och fonden. 

Grünewaldsalen

Toaletter finns i trapphuset mellan parkett och läktare. Från läktaren kan du även nå toaletterna på andra balkongs sidor.

Aulinsalen

Toaletter finns vid garderoberna.

Handikappanpassade toaletter

Dessa finns vid garderoberna på vänster sida om Stora foajén, vid Aulinsalen och i biljettkontoret. Den handikappanpassade toaletten på parkettplan mellan Stora salen och Grünewaldsalen är stängd på grund av renovering. Vi hänvisar i stället till dess motsvarighet i Stora foajén, invid garderoberna vänster sida.

Klädsel

Det är helt valfri klädsel vid ett besök på Konserthuset. Endast vid enstaka tillfällen, som till exempel Nobelkonserten, rekommenderas särskild klädsel.

Parfym

Tänk på att det finns besökare som är känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer och hårspray med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga. 

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något. 

Hjärtstartare

I Konserthuset finns tre hjärtstartare (defibrillatorer) samt personal som kan använda dem om ett hjärtstillestånd skulle inträffa. 

Upphittat

Glömde du något? Kontakta oss så snart som möjligt på telefon 08-786 02 00 eller mejla receptionen@konserthuset.se