Sök på konserthuset.se

På plats

Ett besök i Konserthuset börjar i våra foajéer. Välkommen hit i god tid och njut av vårt vackra hus.

Garderob

Vi erbjuder både bevakad och obevakad garderob. Bevakad garderob kostar 20 kronor per vuxen och 10 kronor per barn. Vi tar emot betalning kontant eller via Swish. Obevakad garderob är gratis. 

Stora salens garderober är belägna invid Stora foajén och på andra balkongs sidor. Det finns även garderober i anslutning till Grünewaldsalen och Aulinsalen. 

Av utrymningsskäl är det inte tillåtet att ta in skrymmande föremål i salarna. Vi ber dig därför lämna in stora väskor och dylikt i garderoben. 

Serveringar

Våra serveringar är belägna i Stora foajén och på första och andra balkongs båda sidor. Det finns även en servering i Grünewaldsalens foajé, som håller öppet i samband med konserter i Grünewaldsalen. 

Serveringarna öppnar normalt en timme före konserten. 

Nyhet säsongen 2019-20: Ny leverantör av mat och dryck

Förbeställ till pausen

Vill du njuta av din paus i lugn och ro så rekommenderar vi att du förbeställer det du vill äta och dricka redan före konserten. Du gör din förbeställning i någon av serveringarna på plats. 

I pausen finns även ett urval av utbudet till försäljning i våra garderober.

Inringning, paus och sluttid

Cirka fem minuter före konsertens början ringer vi in första gången. Andra ringning talar om att det är cirka tre minuter kvar. Efter tredje ringningen stängs dörrarna till salongen och konserten börjar. 

De flesta konserter har en paus på cirka 25 minuter.

Vi anger en beräknad sluttid för varje konsert här på webbplatsen. Vi kan dock inte garantera att sluttiden kommer att stämma. 

Toaletter

  • Stora salen: Toaletter finns i närheten av garderoberna invid Stora foajén samt på andra balkongs sidor. På första balkong når du toaletterna i Grünewaldsalens trapphus via hörnet mellan vänster sida och fonden. 
  • Grünewaldsalen: Toaletter finns i trapphuset mellan parkett och läktare. Från läktaren kan du även nå toaletterna på andra balkongs sidor.
  • Aulinsalen: Toaletter finns vid garderoberna.
  • Handikappanpassade toaletter finns vid garderoberna på vänster sida om Stora foajén, på parkettplan mellan Stora salen och Grünewaldsalen, vid Aulinsalen och i biljettkontoret.

Klädsel

Det är helt valfri klädsel vid ett besök på Konserthuset. Endast vid enstaka tillfällen, som till exempel Nobelkonserten, rekommenderas särskild klädsel.

Parfym

Tänk på att det finns besökare som är känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer och hårspray med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga. 

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något. 

Hjärtstartare

I Konserthuset finns tre hjärtstartare (defibrillatorer) samt personal som kan använda dem om ett hjärtstillestånd skulle inträffa. 

Upphittat

Glömde du något? Kontakta oss så snart som möjligt på telefon 08-786 02 00 eller mejla receptionen@konserthuset.se