Sök på konserthuset.se

På plats

Ett besök i Konserthuset börjar i våra foajéer. Välkommen hit i god tid och njut av vårt vackra hus.

Garderob

Vi erbjuder både bevakad och obevakad garderob. Bevakad garderob kostar 20 kronor per vuxen och 10 kronor per barn. Vi tar emot betalning kontant eller via Swish. Obevakad garderob är gratis. 

Stora salens garderober är belägna invid Stora foajén och på andra balkongs sidor. Det finns även garderober i anslutning till Grünewaldsalen och Aulinsalen. 

Det är inte tillåtet att ta med ryggsäckar, större väskor (större än 40 x 40 x 20 cm), paraplyer, skrymmande ytterkläder eller andra stora föremål in i salarna. Mat och dryck (med undantag av vatten) får inte heller tas med in. Har du frågor inför ditt besök, kontakta oss gärna på info@konserthuset.se.

Mat och dryck

För att sätta guldkant på din konsertkväll kan du njuta av god mat och dryck i vår förservering en stund innan konserten börjar. Vi erbjuder också ett rikligt utbud av drycker och tilltugg under pausen.

Förbeställ gärna det du vill äta och dricka före konserten online eller via vårt biljettkontor. 

Din förbeställning till pausen gör du i någon av barerna före konserten. 

Läs mer om mat och dryck på Konserthuset

Serveringar

Våra serveringar är belägna i Stora foajén och på första och andra balkongs båda sidor. Det finns även servering i Grünewaldsalens foajé, som håller öppet i samband med konserter i Grünewaldsalen. 

Serveringen i Stora foajén öppnar en och en halv timme före konserterna i Stora salen, medan balkongbarerna öppnar en timme före konserten. 

Vid Familjens lördag och konserter i Grünewaldsalen öppnar serveringen normalt en timme före konserten. 

Programblad

Programblad till konserterna finns normalt att köpa i biljettkontoret cirka fem dagar före konserten samt i våra foajéer på konsertdagen. I programbladen finns information om konsertens musik och medverkande artister. Pris 20 kronor.

Till vissa av konserterna finns ett enklare programblad som delas ut gratis vid konserten. Det gäller ofta familjekonserter, orgelmatinéer, soppkonserter och jazzkonserter.  

Konsertkvart

På grund av rådande pandemi och rekommendationer har de ordinarie konsertkvartarna före konsert ställts in.

Inringning, paus och sluttid

Cirka fem minuter före konsertens början ringer vi in första gången. Andra ringning talar om att det är cirka tre minuter kvar. Efter tredje ringningen stängs dörrarna till salongen och konserten börjar. 

De flesta konserter har en paus på cirka 25 minuter.

Vi anger en beräknad sluttid för varje konsert här på webbplatsen. Vi kan dock inte garantera att sluttiden kommer att stämma. 

Under konserten

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående konsert. Däremot är du välkommen att fotografera eller filma under applådtacket.

Stäng av din mobiltelefon under konserten. Tänk på att det inte bara är en ”ringande” telefon som är störande för övrig publik, utan att även annan mobilanvändning och lysande skärmar tar uppmärksamhet från den gemensamma upplevelsen.

Vi välkomnar alla till en frånkopplad och avkopplad zon, där musiken får tala och mobilen får vila. Tack för visad hänsyn.

Toaletter

  • Stora salen: Toaletter finns i närheten av garderoberna invid Stora foajén samt på andra balkongs sidor. På första balkong når du toaletterna i Grünewaldsalens trapphus via hörnet mellan vänster sida och fonden. 
  • Grünewaldsalen: Toaletter finns i trapphuset mellan parkett och läktare. Från läktaren kan du även nå toaletterna på andra balkongs sidor.
  • Aulinsalen: Toaletter finns vid garderoberna.
  • Handikappanpassade toaletter finns vid garderoberna på vänster sida om Stora foajén, på parkettplan mellan Stora salen och Grünewaldsalen, vid Aulinsalen och i biljettkontoret.

Klädsel

Det är helt valfri klädsel vid ett besök på Konserthuset. Endast vid enstaka tillfällen, som till exempel Nobelkonserten, rekommenderas särskild klädsel.

Parfym

Tänk på att det finns besökare som är känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer och hårspray med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga. 

Publikvärdar

Våra publikvärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något. 

Hjärtstartare

I Konserthuset finns tre hjärtstartare (defibrillatorer) samt personal som kan använda dem om ett hjärtstillestånd skulle inträffa. 

Upphittat

Glömde du något? Kontakta oss så snart som möjligt på telefon 08-786 02 00 eller mejla receptionen@konserthuset.se