Kajsa William-Olsson

Medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 1995.

Kajsa William-Olsson har spelat i Kungliga Filharmonikerna sedan 1995. Hon studerade för Harro Ruijsenaars vid Musikhögskolan i Göteborg och kammarmusik för Mats Zetterqvist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm/Edsberg.

Hon är en av grundarna av både VITALIS-kvartetten och Hannakvartetten som turnerat i de flesta länder i Europa. Kajsa William-Olsson har också gjort USA-debut som kammarmusiker i Weill Recital Hall vid Carnegie hall i New York. Hon har också regelbundet medverkat i Konserthusets olika kammarmusikserier.

Kajsa Willliam-Olsson har med New York Repertory Orchestra framträtt som solist i Haydns Cellokonsert D-dur, Sjostakovitjs Cellokonsert nr 2 och Martinus Cellokonsert nr 1. Dessutom var hon solist i Tan Duns Cellokonsert i Beijing, med China National Symphony Orchestra under ledning av Tan Dun själv – en konsert hon också framfört tillsammans med Trondheims symfoniorkester.

Kajsa William-Olsson undervisar vid MMCK-festivalen i Japan och samarbetar regelbundet med sin man, dirigenten, altviolinisten och violinisten Alan Gilbert. Kajsa William-Olsson spelar på en cello signerad Giovanni Grancino från 1709.

kajsa.wiiliam-olsson@konserthuset.se