Pascal Siffert

Stämledare och medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 1998.

Pascal Siffert kommer från Fribourg, Schweiz, men är bosatt i Sverige sedan 1996. Han är stämledare i Kungliga Filharmonikernas violastämma och medlem i orkestern sedan 1998. Han är även stämledare i Chamber Orchestra of Europe, där han varit medlem sedan 1990. Han har också regelbundet spelat med ensembler som Ensemble Modern i Frankfurt och Camerata Accademica, Salzburg.

Pascal Siffert studerade för Marianne Baumann vid konservatoriet i Fribourg, och därefter för Sándor Végh vid Mozarteum i Salzburg samt Keiko Wataya och Charles-André Linale på konservatoriet i Utrecht. Han har också deltagit i mästarklasser med Thomas Riebl vid Prussia Cove i England.

Pascal Siffert har en stark passion för kammarmusik och ses ofta i Konserthusets olika kammarmusikserier. Han framträder också som solist i violakonserter av exempelvis Per Nørgård, Bernd Alois Zimmermann och Béla Bartók. 2015 var han solist tillsammans med Kungliga Filharmonikerna och musikerkollegan, cellisten Johannes Rostamo, i Richard Strauss Don Quixote för cello, viola och orkester. 

pascal.siffert@konserthuset.se