Sök på konserthuset.se

Jens-Christoph Lemke

Stämledare och medlem i Kungliga Filharmonikerna sedan 1998.

Fagottisten Jens-Christoph Lemke är sedan 1988 stämledare i Kungliga Filharmonikerna och har tidigare haft liknande befattningar i Helsingborgs Symfoniorkester och i Det Kongelige Kapel (The Royal Danish Orchestra) i Köpenhamn. Han utnämndes till Årets filharmoniker 1988.

Med Kungliga Filharmonikerna har han bland annat framfört Richard Strauss Duett-concertino, Gubajdulinas Fagottkonsert och vid flera tillfällen Mozarts Fagottkonsert. Jens-Christoph Lemke är medlem i Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett, med vilka han spelat en mängd konserter samt spelat in flera cd. 

Lemke är också verksam på tidstrogna instrument och har spelat i Drottningholmsteaterns orkester, Rebaroque, Svenska barockorkestern, Drottningholms barockensemble med flera. Han är medlem Orfeus Barockensemble och undervisar i RSPO Orchestra Acadademy, Kungliga Filharmonikernas internationella orkesterakademi. Som gästlärare har han undervisat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid MMCK i Japan. Han är därtill flitigt verksam som kammarmusiker. 

jens-christoph.lemke@konserthuset.se