Sök på konserthuset.se

Stora konstvisningen

Att få uppleva själva byggnaden Konserthuset och upptäcka detaljrikedomen i utsmyckningen är för många en stor upplevelse. Den ambitiösa visningen om Konserthusets konst och arkitektur ges regelbundet året om.

Stockholms Konserthus invigdes 1926 och är ett av Sveriges vackraste exempel på den nyklassicistiska stilen inom arkitektur och design. Konserthuset skapades av arkitekten Ivar Tengbom och smyckades av tidens ledande formgivare och konstnärer, som till exempel Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten. Ivar Tengboms vision var att bygga ett antikt tempel till musikens ära nära polcirkeln. 

Under Stora konstvisningen visar guiden dig runt i Konserthusets foajéer och salar, och berättar om konstskatterna, husets tillkomst och långa historia.

Vill du boka en egen guidad visning för en grupp?
En gruppvisning ges för grupper på minst 10 personer. Är ni färre kan ni boka en visning men måste då betala för tio personer. De bokade visningarna kan faktureras eller betalas direkt i vårt biljettkontor. Boka med ett mejl till visningar@konserthuset.se

Datum

 • Genre: Konst och arkitektur

  Guidad visning om Konserthusets konst och arkitektur

  Fredag 26 april 2019 kl 13.15
 • Genre: Konst och arkitektur

  Guidad visning om Konserthusets konst och arkitektur

  Lördag 27 april 2019 kl 13.00
 • Avgång varje kvart kl 18.00–23.30.

  Lördag 27 april 2019 kl 18.00
  Fri entré
 • Genre: Konst och arkitektur

  Guidad visning om Konserthusets konst och arkitektur.

  Lördag 27 april 2019 kl 18.30
  Fri entré