Grupper

Välkommen till en värld av musik.

Varje vecka under konsertsäsongen gästas Konserthuset av det internationella musiklivets främsta artister i olika genrer. Här upplever du orkestermusik med Kungliga Filharmonikerna, familjekonserter, kammarmusik, jazz och världsmusik. Välkommen till vårt universum.

Konsertbiljetter för grupper

Som gruppkund (minst tio personer) får du 15 procent rabatt på biljetter till konserter i Konserthusets regi. Biljetterna bokas genom vårt biljettkontor på telefon 08-50 66 77 88 eller via e-post biljett@konserthuset.se. Våra säljare hjälper dig med allt du behöver. 

Aktuellt program

Vill du boka en egen guidad visning för en grupp?

Du kan boka en egen guidad visning som enskild aktivitet eller i samband med konsertbesök. Gruppvisningar ges för grupper om minst tio personer. (Det går även bra att boka visning för färre personer, men vår minimidebitering avser tio personer). Betalning sker via faktura eller direkt i vårt biljettkontor. Boka din visning via e-post visningar@konserthuset.se

Konserthusets konst och arkitektur

Pris: 130 kr per person.

Konserthuset Stockholm invigdes 1926 och är ett av Sveriges vackraste exempel på den nyklassicistiska stilen inom arkitektur och design. Konserthuset skapades av arkitekten Ivar Tengbom och smyckades av tidens ledande formgivare och konstnärer, som till exempel Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten. Ivar Tengboms vision var att bygga ett antikt tempel till musikens ära nära polcirkeln. 

Under visningen tar guiden er runt i Konserthusets vackra foajéer och salar, och berättar om konstskatterna, husets tillkomst och långa historia.

Nobel Tour

Pris: 110 kr per person.

Denna visning fokuserar på Nobelprisutdelningen som äger rum den 10 december varje år i Konserthuset. Nobel Tour ger besökaren en utmärkt inblick i traditionerna kring den berömda prisutdelningen, och ett besök i Stora salen är en given punkt på agendan.  

Takvisning

Pris: 110 kr per person.

Följ med upp på Konserthusets takterrass, en plats som normalt inte är tillgänglig för allmänheten. Här får du en annorlunda utblick över takåsarna i Stockholms innerstad. Vår guide lotsar dig mellan höghus och kyrktorn och berättar om Konserthusets plats i city medan ni njuter av utsikten. 

 • Av säkerhetsskäl får barn under tio år inte delta i visningen. 
 • Tillgängligheten är begränsad: takterassen nås endast via branta trappor.

Guidade visningar

 • Genre: Konst och arkitektur

  Vandra genom Konserthusets fantastiska interiör och lär mer om dess konstskatter.

  Lördag 20 april 2024 kl 13.00
 • Genre: Konst och arkitektur

  Se Stockholm från Konserthusets tak. Avgång varje kvart kl 18.00–23.30.

  Lördag 20 april 2024 kl 18.00
 • Genre: Konst och arkitektur

  Vandra genom Konserthusets fantastiska interiör och lär mer om dess konstskatter.

  Lördag 27 april 2024 kl 13.00
 • Genre: Konst och arkitektur

  Vandra genom Konserthusets fantastiska interiör och lär mer om dess konstskatter.

  Fredag 3 maj 2024 kl 13.15