Sök på konserthuset.se

Grupper

Välkommen till en värld av musik.

Varje vecka under konsertsäsongen gästas Konserthuset av det internationella musiklivets främsta artister i olika genrer. Här upplever du orkestermusik med Kungliga Filharmonikerna, familjekonserter, kammarmusik, jazz och världsmusik. Välkommen till vårt universum.

Konsertbiljetter för grupper

Som gruppkund (minst tio personer) får du 15 procent rabatt på biljetter till konserter i Konserthusets regi. Biljetterna bokas genom vårt biljettkontor på telefon 08-50 66 77 88 eller via e-post biljett@konserthuset.se. Våra säljare hjälper dig med allt du behöver. 

Aktuellt program

Vill du boka en egen guidad visning för en grupp?

Du kan boka en egen guidad visning som enskild aktivitet eller i samband med konsertbesök. Gruppvisningar ges för grupper om minst tio personer. (Det går även bra att boka visning för färre personer, men vår minimidebitering avser tio personer). Betalning sker via faktura eller direkt i vårt biljettkontor. Boka din visning via e-post visningar@konserthuset.se

Konserthusets konst och arkitektur

Pris: 120 kr per person.

Konserthuset Stockholm invigdes 1926 och är ett av Sveriges vackraste exempel på den nyklassicistiska stilen inom arkitektur och design. Konserthuset skapades av arkitekten Ivar Tengbom och smyckades av tidens ledande formgivare och konstnärer, som till exempel Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten. Ivar Tengboms vision var att bygga ett antikt tempel till musikens ära nära polcirkeln. 

Under visningen tar guiden er runt i Konserthusets vackra foajéer och salar, och berättar om konstskatterna, husets tillkomst och långa historia.

Nobel Tour

Pris: 100 kr per person.

Denna visning fokuserar på Nobelprisutdelningen som äger rum den 10 december varje år i Konserthuset. Nobel Tour ger besökaren en utmärkt inblick i traditionerna kring den berömda prisutdelningen, och ett besök i Stora salen är en given punkt på agendan.