Sök på konserthuset.se

Jazz i Stockholm

Konserthuset är en av de mest prestigefyllda och anrika scenerna för jazz i Stockholm. Här har alla framträtt, från Louis Armstrong och Ella Fitzgerald till vår tids stjärnor som Esperanza Spalding, Pat Metheny och Gregory Porter. Konserthuset har även ett eget storband, Blue House Jazz Orchestra, som leds av Peter Asplund och Magnus Lindgren.

Blue House Jazz

I vår serie Blue House Jazz möter man varje säsong de allra största svenska och internationella jazzartisterna. Jazzserien håller till i Stora salen i Konserthuset, men också den mindre Grünewaldsalen används ofta för mer intima jazzkonserter.

Blue House Jazz

Stockholm Jazz Festival

Sedan många år är Konserthuset även en av samarbetspartnerna för Stockholms stora jazzfestival, och flera av festivalens jazzkonserter äger rum i Konserthuset varje höst.

Blue House Youth Jazz Festival

Konserthuset är huvudarrangör för den årliga festivalen som vänder sig till medlemmar i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. Det hela avslutas med Storbands-SM och jazzensembletävling.

Jazz på KonserthusetPlay

KonserhusetPlay är ditt konserthus på nätet. Upplev både jazzkonserter och resten av vårt musikutbud när och var du vill. Helt gratis.

KonserhusetPlay hittar du bland annat fullängdskonserter med Kurt Elling Quintet och John Scofield & Blue House Jazz Orchestra.

Ida Sand har soul, blues och gospel i blodet. Vid den här livesända konserten från Konserthuset Stockholm framträder hon med egna trion, som består av henne själv på piano och sång, Dan Berglund bas och Per Lindvall trummor.

Nils Landgren och Johan Norberg i duon Chapter Two. En livekonsert från Grünewaldsalen med ikoniska poplåtar och finstämd jazz i ömsinta tolkningar.

Aktuella jazzkonserter

 • Genre: Jazz

  Stjärnskottet Amanda Ginsburg är aktuell med sitt andra album och framträder med sitt eget band. Livesändningen upplever du här på webben.

  Fredag 22 januari 2021 kl 19.00
 • Genre: Jazz

  Jan Lundgren vid flygeln. Livesändningen upplever du här på webben.

  Fredag 12 februari 2021 kl 19.00
 • Genre: Jazz

  Jan Lundgren möter Georg Riedel. Livesändningen upplever du här på webben.

  Fredag 12 mars 2021 kl 19.00
 • Genre: Jazz

  Ett nytt kapitel i Peter Asplunds porträttserie med de stora låtskrivarna. Jacob Christoffersen och Viktoria Tolstoy är gäster.

  Onsdag 12 maj 2021 kl 19.30