Sök på konserthuset.se

Jazz i Stockholm

Konserthuset är en av de mest prestigefyllda och anrika scenerna för jazz i Stockholm. Här har alla framträtt, från Louis Armstrong och Ella Fitzgerald till vår tids stjärnor som Esperanza Spalding, Pat Metheny och Gregory Porter. Konserthuset har även ett eget storband, Blue House Jazz Orchestra, som leds av Peter Asplund och Magnus Lindgren.

Blue House Jazz

I vår serie Blue House Jazz möter man varje säsong de allra största svenska och internationella jazzartisterna. Jazzserien håller till i Stora salen i Konserthuset, men också den mindre Grünewaldsalen används ofta för mer intima jazzkonserter.

Blue House Jazz hösten 2019

Stockholm Jazz Festival

Sedan många år är Konserthuset även en av samarbetspartnerna för Stockholms stora jazzfestival, och flera av festivalens jazzkonserter äger rum i Konserthuset varje höst.

Stockholm Jazz Festival (öppnas i nytt fönster)

Blue House Youth Jazz Festival

Konserthuset är huvudarrangör för den årliga festivalen som vänder sig till medlemmar i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. Det hela avslutas med Storbands-SM och jazzensembletävling.

Blue House Youth Jazz Festival

Jazz på KonserthusetPlay

KonserhusetPlay är ditt konserthus på nätet. Upplev både jazzkonserter och resten av vårt musikutbud när och var du vill. Helt gratis.

På KonserhusetPlay hittar du bland annat fullängdskonserter med Kurt Elling Quintet och John Scofield & Blue House Jazz Orchestra:

Med sitt viga pianospel väver Kingstonfödde pianisten Monty Alexander tillsammans med sin trio elegant samman musikaliska trådar från Jamaica med blues, bebop och en dos Frank Sinatra.

Basisten Ron Carter var medlem i Miles Davis legendariska kvintett och har framträtt med stjärnor som Gil Evans, B B King, Dexter Gordon och många andra. Här möter han den fantastiske ackordeonisten Richard Galliano. En film från en intim konsert i Grünewaldsalen i Konserthuset Stockholm.

Aktuella jazzkonserter

 • Genre: Jazz

  Evenemanget är inställt.

  Torsdag 16 april 2020 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  Evenemanget är inställt. Extern arrangör: Fredrik Lindborg

  Onsdag 22 april 2020 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  Evenemanget är inställt.

  Fredag 24 april 2020 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  Live in concert.

  Fredag 7 augusti 2020 kl 19.30