Sök på konserthuset.se

Jazz i Stockholm

Konserthuset är en av de mest prestigefyllda och anrika scenerna för jazz i Stockholm. Här har alla framträtt, från Louis Armstrong och Ella Fitzgerald till vår tids stjärnor som Esperanza Spalding, Pat Metheny och Gregory Porter. Konserthuset har även ett eget storband, Blue House Jazz Orchestra, som leds av Peter Asplund och Magnus Lindgren.

Blue House Jazz

I vår serie Blue House Jazz möter man varje säsong de allra största svenska och internationella jazzartisterna. Jazzserien håller till i Stora salen i Konserthuset, men också den mindre Grünewaldsalen används ofta för mer intima jazzkonserter.

Blue House Jazz

Stockholm Jazz Festival

Sedan många år är Konserthuset även en av samarbetspartnerna för Stockholms stora jazzfestival, och flera av festivalens jazzkonserter äger rum i Konserthuset varje höst.

Blue House Youth Jazz Festival

Konserthuset är huvudarrangör för den årliga festivalen som vänder sig till medlemmar i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. Det hela avslutas med Storbands-SM och jazzensembletävling.

Jazz på KonserthusetPlay

KonserhusetPlay är ditt konserthus på nätet. Upplev både jazzkonserter och resten av vårt musikutbud när och var du vill. Helt gratis.

KonserhusetPlay hittar du bland annat fullängdskonserter med Kurt Elling Quintet och John Scofield & Blue House Jazz Orchestra.

Ida Sand har soul, blues och gospel i blodet. Vid den här livesända konserten från Konserthuset Stockholm framträder hon med egna trion, som består av henne själv på piano och sång, Dan Berglund bas och Per Lindvall trummor.

Nils Landgren och Johan Norberg i duon Chapter Two. En livekonsert från Grünewaldsalen med ikoniska poplåtar och finstämd jazz i ömsinta tolkningar.

Aktuella jazzkonserter

 • Genre: Jazz

  Extern arrangör: Lundgren Music AB

  Söndag 23 januari 2022 kl 19.00
 • Genre: Jazz

  Nyinsatt konsert med det unga stjärnskottet på piano och sång.

  Fredag 11 februari 2022 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  Pianisten Jan Lundgren möter ...

  Fredag 18 februari 2022 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  Den internationella supergruppen Artemis – med namn efter jaktens och vildmarkens gudinna – kommer till Konserthuset för första gången.

  Fredag 25 februari 2022 kl 19.30