Sök på konserthuset.se

Jazz i Stockholm

Konserthuset är en av de mest prestigefyllda och anrika scenerna för jazz i Stockholm. Här har alla framträtt, från Louis Armstrong och Ella Fitzgerald till vår tids stjärnor som Esperanza Spalding, Pat Metheny och Gregory Porter. Konserthuset har även ett eget storband, Blue House Jazz Orchestra, som leds av Peter Asplund och Magnus Lindgren.

Blue House Jazz

I vår serie Blue House Jazz möter man varje säsong de allra största svenska och internationella jazzartisterna. Jazzserien håller till i Stora salen i Konserthuset, men också den mindre Grünewaldsalen används ofta för mer intima jazzkonserter.

Blue House Jazz

Stockholm Jazz Festival

Sedan många år är Konserthuset även en av samarbetspartnerna för Stockholms stora jazzfestival, och flera av festivalens jazzkonserter äger rum i Konserthuset varje höst.

Blue House Youth Jazz Festival

Konserthuset är huvudarrangör för den årliga festivalen som vänder sig till medlemmar i storband och jazzensembler vid landets alla kulturskolor, estetiska gymnasieutbildningar, folkhögskolor och musikhögskolor. Det hela avslutas med Storbands-SM och jazzensembletävling.

Jazz på KonserthusetPlay

KonserhusetPlay är ditt konserthus på nätet. Upplev både jazzkonserter och resten av vårt musikutbud när och var du vill. Helt gratis.

Från duo till storband. Här hittar du filmade konserter med de främsta jazzartisterna.

Aktuella jazzkonserter

 • Genre: Jazz

  Den amerikanske pianisten debuterar med sin trio.

  Onsdag 5 april 2023 kl 19.30
 • Genre: Jazz

  En unik jazzupplevelse med munspel och klassiska mästerverk.

  Lördag 22 april 2023 kl 20.30
 • Genre: Jazz

  En unik jazzupplevelse med munspel och klassiska mästerverk.

  Lördag 22 april 2023 kl 21.30
 • Genre: Jazz

  Den mångsidige pianisten är tillbaka med sin trio.

  Fredag 12 maj 2023 kl 19.30