Mötesplatsen

Konserthuset Stockholm är inte bara en plats för konserter. Under många år har verksamheten vuxit och tagit sig ut ur både konsertsalarna och den traditionella konsertkostymen. Vår vision är att Konserthuset ska vara en mötesplats, inte bara för möten med musik, utan även för människor som vill hitta en plats för reflektion eller för att upptäcka mer av sin omvärld.

Sommaröppet

Under sommarsäsongen är Konserthusets foajéer öppna dagligen kl 11–17 med fri entré och erbjuder besökarna möjlighet att se på utställningar, gå på guidad visning eller lyssna på konserter med unga sommarmusiker.

Sommaren 2024

Under sommaren 2024 har vi öppet 30 juli-18 augusti kl 11–17. Det blir sommarkonserter med Kungliga Filharmonikerna, guidade visningar samt konserter med unga sommarmusiker.

Läs mer

Utställningar

Sedan startskottet för Sommaröppet 2004 har utställningsverksamheten i Konserthusets foajéer expanderat kraftigt. Vi har fram till idag presenterat över 60 utställningar, inte bara under sommaren utan vid andra tillfällen. Fokus ligger på fotoutställningar – nutida pressfoto, historiska bilder, konst- och naturfotografi – samt utställningar kopplade till konsertverksamheten. 

Guidade visningar

Att få uppleva själva byggnaden Konserthuset och upptäcka detaljrikedomen i utsmyckningen när man har foajéerna ”för sig själv” är för många en stor upplevelse. Den ambitiösa visningen om Konserthusets konst och arkitektur ges regelbundet året om och kompletteras av visningar för barn och visningar med Nobeltema. 

Konsertintroduktioner

I samband med festivaler eller vid särskilda tillfällen erbjuder vi omfattande introduktioner eller samtal med tonsättare. Dessa startar en timme före konsert och ingår oftast i biljettpriset.