Konserthuset Stockholm
Kungliga Filharmonikerna
Sök på konserthuset.se

Konserthuset på nätet


Möjligheterna som den digitala världen erbjuder är något som Konserthuset Stockholm fullt ut vill bejaka. Även för den som inte kan komma till oss på plats finns många möjligheter att ta del av vårt utbud.

KonserthusetPlay

Med KonserthusetPlay flyttar Konserthuset Stockholm ut på nätet. KonserthusetPlay innehåller i första hand inspelade konserter med Kungliga Filharmonikerna, men även mycket annat ur vårt breda utbud, som jazz, kammarmusik och konserter för barn. Målet med satsningen är att göra vårt utbud tillgängligt för fler än dem som har möjlighet att ta del av det vi gör på plats. KonserthusetPlay är en möjlighet för var och en att uppleva musiken när man vill och var man vill. Helt gratis. 

Vår playtjänst finns här på webbplatsen. Välkommen att ta del av vårt utbud online! 

Till KonserthusetPlay 

Sveriges Radio och Sveriges Television

Ett flertal av våra konserter spelas in av Sveriges Radio P2 för sändning direkt eller i efterhand. De distribueras då också digitalt på Sveriges Radios webbplats och musiken finns oftast tillgänglig för lyssning i minst en månad efter själva sändningen. 

En del av våra konserter visas också på Sveriges Television. 

Skivutgivning

Kungliga Filharmonikerna är rikt representerade på skiva och senare års utgivningar har bidragit till den stora internationella uppmärksamheten för orkestern. 

Aktuella inspelningar 

Elegans och förfining, men också rastlöshet och oro kännetecknar Mozarts fyrtionde symfoni. Fulländad musik som Kungliga Filharmonikerna framför under ledning av Sakari Oramo.

Ett unikt framförande av Amanda Maier-Röntgens lyriskt skimrande violinkonsert i d-moll från 1875 med Kungliga Filharmonikernas Claudia Bonfiglioli i solistrollen och orkestern under ledning av chefdirigent Sakari Oramo.