Sök på konserthuset.se

Konserthuset på nätet

Möjligheterna som den digitala världen erbjuder är något som Konserthuset Stockholm fullt ut vill bejaka. Även för den som inte kan komma till oss på plats finns många möjligheter att ta del av vårt utbud.

KonserthusetPlay

Med KonserthusetPlay flyttar Konserthuset Stockholm ut på nätet. KonserthusetPlay innehåller i första hand inspelade konserter med Kungliga Filharmonikerna, men även mycket annat ur vårt breda utbud, som jazz, kammarmusik och konserter för barn. Målet med satsningen är att göra vårt utbud tillgängligt för fler än dem som har möjlighet att ta del av det vi gör på plats. KonserthusetPlay är en möjlighet för var och en att uppleva musiken när man vill och var man vill. Helt gratis. 

Vår playtjänst finns här på webbplatsen. Välkommen att ta del av vårt utbud online! 

Till KonserthusetPlay 

Sveriges Radio och Sveriges Television

Ett flertal av våra konserter spelas in av Sveriges Radio P2 för sändning direkt eller i efterhand. De distribueras då också digitalt på Sveriges Radios webbplats och musiken finns oftast tillgänglig för lyssning i minst en månad efter själva sändningen. 

En del av våra konserter visas också på Sveriges Television. 

Skivutgivning

Kungliga Filharmonikerna är rikt representerade på skiva och senare års utgivningar har bidragit till den stora internationella uppmärksamheten för orkestern. 

Aktuella inspelningar 

Dvoráks sjunde symfoni börjar dovt och mystiskt, men blommar ut i strålande lycka. Många framhåller sjunde symfonin som ett av Dvoráks allra bästa verk. Till dem hör den amerikanska stjärndirigenten Karina Canellakis som här leder Kungliga Filharmonikerna

Retrotopia är den avslutande delen i en trilogi föreställningar där klarinettisten och dirigenten Martin Fröst skapar nya uttryck, bortom konsertkonventionerna. Upplev en unik konsertfilm från världspremiären med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset Stockholm.

Alla Beethovens symfonier är musikaliska milstolpar. I den konsertfilmen leder den franske dirigenten Jean-Christophe Spinosi Kungliga Filharmonikerna i sjunde symfonin.