Sök på konserthuset.se

Laga soppa med Konserthuset

Laga din egen soppa – och njut av vår soppkonserter i lunchtid på utvalda fredagar. Carottes kökschef Jonas Berg och Konserthusets programchef Fredrik Andersson guidar.

Konserthuset Stockholm lanserar ett egenproducerat matlagningsprogram med Carottes kökschef Jonas Berg och Konserthusets alldeles egna matlagningsguru, tillika programchef Fredrik Andersson, som sidekick vid grytorna. Tillsammans bjuder de på goda och lättlagade soppor, tänkta att kunna avnjutas i samband med vårens soppkonserter!

I vanliga fall innebär våra populära soppkonserter att publiken intar en god lunchsoppa i vackra Grünewaldsalen medan de också får sig till livs 45 minuters musik. Ofta blandas klassiker med oväntade inslag. Kungliga Filharmonikernas musiker står i centrum, med en och annan inbjuden gäst.

Under pandemin är situationen annorlunda. Vi har ingen publik i salen, utan livesänder i stället våra soppkonserter, helt gratis. Se vår konsertkalender för kommande tillfällen. 

Men ingen soppkonsert utan soppa! Kan vi inte bjuda på soppkonsert hos oss på plats, så får det ordnas på annat sätt. Vi hoppas att via dessa matlagningsfilmer inspirera dig till att arrangera din egen soppkonsert hemmavid – recept och musik bjuder vi på, du behöver bara laga.  

Soppkonserterna finns också att se i efterhand på Konserthuset Play