Sök på konserthuset.se

Välkommen till det digitala konserthuset

När du inte kan komma till oss, så kommer vi till dig! Vi bjuder på många olika sätt att uppleva musik från Konserthuset via digitala lösningar. I den här avdelningen har vi samlat information om vårt utbud, och här finns också vanliga frågor och svar kring våra filmer.

Den publika verksamheten i Konserthuset är inställd på grund av coronaviruset, men samtidigt har vi utökat satsningen på det digitala utbudet. Vi bjuder på en rad nyheter; från webbsända soppkonserter och tematiska Play-program till livesändningar med Kungliga Filharmonikerna.

Vår väl etablerade streamingtjänst Konserthuset Play utgör en grundbult. Här finns ett stort filmarkiv med högkvalitativa filmer, där både nybörjaren och konnässören kan spendera många timmar. Allt är gratis och tillgängligt både på webb och via app.

Nu ökar vi utbudet med livesändningar och mycket mer. Välkommen att upptäcka allt som finns. Vi uppdaterar efter hand som nya programpunkter kommer till. 

Vi ses på nätet! 

Frågor och svar

Var hittar jag nyinsatta konserter som sänds live på nätet?

Nya konserter tillkommer efterhand och vi presenterar dem här på webben. I den här avdelningen hittar du aktuellt utbud (öppnas i nytt fönster).
Ett annat tips är att anmäla dig till vårt nyhetsbrev; vi skickar ut veckovisa uppdateringar. Anmäl dig här (öppnas i nytt fönster)

Jag missade livesändningen. Finns det någon chans att se konserten i efterhand?

Ja, vi kommer att lägga ut filmerna i efterhand på Konserthuset Play, och även på den sida där konserten presenterades. Nu i starten är vi ännu lite sena med efterpubliceringarna – ha tålamod, filmerna kommer snart upp! 

Jag har problem med att livesändningen stannar och "laggar". Vad kan jag göra? 

Prova med att ändra upplösning på filmen genom att gå till det lilla kugghjulet som syns längst ner till höger i spelaren. Den är automatiskt inställd på "auto" för alla användare, men resultatet blir ofta bättre om du väljer en fast upplösning (något av de andra valen).

Var hittar jag era tidigare konsertfilmer?

Besök Konserthuset Play här på webben och botanisera i det stora filmarkivet. Vi har mer än 80 filmer med allt från stora symfonier till kammarmusik, jazz och roliga filmer för barn.
Här hittar du Konserthuset Play (öppnas i nytt fönster)

Det finns så många filmer; hur hittar jag i utbudet på Konserthuset Play?

Det finns en sökruta på själva Play-sidan. Skriv in namn på en artist eller tonsättare som du är nyfiken på. Du kan också söka på namn på verk. När du börjar skriva i sökrutan får du förslag utifrån det innehåll som är tillgängligt.

Kan jag söka på filmer inom en specifik genre?

Under sökrutan finns kategorierna. Där kan du välja till exempel ”Jazz” för att filtrera bort allt annat utom denna kategori. En svartmarkerad knapp visar vilken eller vilka kategorier du valt.

Jag får inte upp träffarna när jag gör en sökning på namn eller titel.

Se till att du inte redan har filtrerat sökträffarna på genre. Svartmarkerade kategorier anger hur du filtrerat träffbilden. Tryck ”Rensa filtrering” för att börja om med en ny sökning eller filtrering.

Måste jag se filmerna på dator?

Nej, du kan använda en annan enhet, till exempel din telefon. Konserthuset Play finns även som app, och du kan ladda ner den gratis från App Store eller Google Play. Det finns stöd för Chromecast i Android-appen och för Apple TV i iOS-appen. Här finns länkar till att ladda ner appen (öppnas i nytt fönster)

Jag har laddat ner appen till min iPhone, men Chromecast fungerar inte när jag vill se filmen på tv.

För närvarande finns tyvärr inte stöd för Chromecast i iOS. 

Kan jag söka bland filmerna även i appen?

Ja, sökfunktionen blir tillgänglig när du skapar ett användarkonto. Då kan du söka på tonsättare, medverkande eller namn verk. Du kan då också spara filmer som favoriter.

Jag har hört talas om att det visas europeiska konsertfilmer på Facebook, jag är nyfiken på att veta mer! 

I ett samarbete mellan många europeiska konserthus, däribland Konserthuset, visas konsertfilmer varje måndag, tisdag och torsdag kl 20.00 under vinjetten Den europeiska musikresan. Du hittar filmerna på Konserthusets facebooksida (öppnas i nytt fönster). Facebook-sändningarna kan du även se på din tv med hjälp av Chromecast eller Apple TV.

Vad trevligt att ni visar konsertfilmer på Facebook, men jag är inte registrerad där…

Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att se filmerna. Välj ”Inte nu” när inloggningsförfrågan kommer. Du kan sedan fortsätta att scrolla i flödet och även starta och ta del av filmerna. 

Finns konsertfilmerna kvar om jag missar starttiden kl 20.00?

Ja, de flesta filmer finns kvar och kan ses i efterhand. Du hittar dem enklast bland Videoklipp på Konserthusets Facebook-sida.