Sök på konserthuset.se

Välkommen till det digitala konserthuset

När du inte kan komma till oss, så kommer vi till dig! Vi bjuder på många olika sätt att uppleva musik från Konserthuset via digitala lösningar. I den här avdelningen har vi samlat information om vårt utbud, och här finns också vanliga frågor och svar kring våra filmer.

Den publika verksamheten i Konserthuset har under stora delar av 2020 varit inställd på grund av coronaviruset. I stället har vi utökat satsningen på det digitala utbudet. Under våren kom en rad nyheter; från webbsända soppkonserter och tematiska Play-program till livesändningar med Kungliga Filharmonikerna.

Vår väl etablerade streamingtjänst Konserthuset Play är fortfarande en grundbult. Här finns ett stort filmarkiv med högkvalitativa filmer, där både nybörjaren och konnässören kan spendera många timmar. Allt är gratis och tillgängligt både på webb och via app.

På Konserthuset Play kan du också se våra livesända konserter i efterhand, om och om igen. Välkommen att upptäcka allt som finns. 

Vi ses på nätet! 

Frågor och svar

Var hittar jag konserter som sänds live på nätet?

Du hittar både ”vanliga” konserter och livesändningar i vår konserkalender. Du kan också hålla dig uppdaterade via vårt nyhetsbrev. Anmäl dig här

Jag missade livesändningen. Finns det någon chans att se konserten i efterhand?

Ja, vi filmerna kan ses i efterhand på Konserthuset Play.

Jag har problem med att livesändningen stannar och ”laggar”. Vad kan jag göra? 

Prova med att ändra upplösning på filmen genom att gå till det lilla kugghjulet som syns längst ner till höger i spelaren. Den är automatiskt inställd på ”auto” för alla användare, men resultatet blir ofta bättre om du väljer en fast upplösning (något av de andra valen).

Var hittar jag era tidigare konsertfilmer?

Besök Konserthuset Play här på webben och botanisera i det stora filmarkivet. Vi har mer än 100 filmer med allt från stora symfonier till kammarmusik, jazz och roliga filmer för barn.
Här hittar du Konserthuset Play

Det finns så många filmer; hur hittar jag i utbudet på Konserthuset Play?

Det finns en sökruta på själva Play-sidan. Skriv in namn på en artist eller tonsättare som du är nyfiken på. Du kan också söka på namn på verk. När du börjar skriva i sökrutan får du förslag utifrån det innehåll som är tillgängligt.

Kan jag söka på filmer inom en specifik genre?

Under sökrutan finns kategorierna. Där kan du välja till exempel ”Jazz” för att filtrera bort allt annat utom denna kategori. En svartmarkerad knapp visar vilken eller vilka kategorier du valt.

Jag får inte upp träffarna när jag gör en sökning på namn eller titel.

Se till att du inte redan har filtrerat sökträffarna på genre. Svartmarkerade kategorier anger hur du filtrerat träffbilden. Tryck ”Rensa filtrering” för att börja om med en ny sökning eller filtrering.

Måste jag se filmerna på dator?

Nej, du kan använda en annan enhet, till exempel din telefon. Konserthuset Play finns som app för iOS (Iphone och Ipad) och Android, och du kan ladda ner den gratis från App Store eller Google Play. För dig som föredrar att uppleva filmerna i högupplöst storbild finns stöd för Chromecast. Appen finns också för Apple TV.

Kan jag söka bland filmerna även i appen?

Ja, sökfunktionen blir tillgänglig när du skapar ett användarkonto. Då kan du söka på tonsättare, medverkande eller namn verk. Du kan då också spara filmer som favoriter.

Här hittar du frågor och svar kring våra sändningar — både var du ser dem och hur du bäst får allt att fungera med tekniken hemma.

I filmarkivet på Konserthuset Play finns en unik musikskatt. Här hittar du tips om hur du på bästa sätt tar del av vårt utbud.

Med Konserthuset Play-appen blir det ännu enklare att uppleva musiken via din telefon eller surfplatta — och på stor skärm! Här hittar du länkar till nedladdning och frågor och svar om hur appen fungerar.